csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Biztos?

2010. július 26. 02:03 - he

Egészen biztos? Sicher? 100%?

A Hussel szerint igen. Gyártanak 52, 72, 82 százalékos étcsokikat, és van egy olyan, ami 100%-os kakaómasszából áll. Biztosra mentek a gyártók: az alapanyagot egy Iara nevű, az egykori tulajdonos, Gonzalo Marinetti lányáról elnevezett ecuadori bioültetvényről hozzák, de már Németországban dolgozzák fel.

Ford Fairlane-t idézve ez a csoki olyan, mint sajtreszelővel rejszolni: kicsit érdekes, de leginkább fájdalmas. Mindenképpen készítsünk elő egy nagy pohár vizet, mielőtt beleharapnánk, és ha lehet, ne harapjunk túl nagyot. Komolyan mondom. És ne hagyjuk magunkat lefotózni közvetlenül azután, hogy harapunk.

Valami elképesztően keserű, édesszájúként legszívesebben porcukorba mártogatnám az összenyálazott kockákat. És valóban nincs benne más, csak és kizárólag kakaómassza – csak semmi cukor és semmi szójalecitin. A legkisebb forgács is képes bevonatot képezni az ember szájának teljes nyálkahártyáját befedve. Brutális kakaóíze van, annak minden szuper hatásával együtt: meggyőződésem, hogy élénkít is, akárcsak az őskakaó és van valami megmagyarázhatatlan dzsungeles utóíze. Annyira nem naturalisztikus, mint a mexikói csoki, amiről írtam, annál sokkal ütősebb és sokkal krémesebb is – marad a vad kakaóíz, de már az európai ízlésnek megfelelő krémesebb táblás formában.

A csomagolás is megér egy misét: az egész egy nagy lapos négyzet Henry Rousseau festményekkel a felirat mögött, amit praktikusan vissza lehet csukni, s ez rejti a külön, zárt fóliába csomagolt táblát. Visszacsomagolni azért is jó dolog, mert nagyon kakaóillata van.

Étcsokirajongóknak biztosan kihagyhatatlan, még akkoris, ha arcizmilag lehetetlenség felkészülni ennyi keserűségre.

Kid, that's rockandroll.

 

Iara

Chocolat Grand Cru de Plantation 100%

80 g

 

3 komment
Címkék: ét

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr912176294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dana_hun 2010.08.16. 12:01:33

Szia!
Ezt hol tudom beszerezni? Németországon belül hol, sokat járok arra?
köszi,
dana
P.S.:tényleg kéne az info, mert én csak 90% fölött ehetek csokit

he 2010.08.17. 00:14:35

@dana_hun: Ez perspec a Jancsi és Juliska csokiboltból származik, Budapestről. De a gyártótól lehet rendelni online, ha pedig Németországban jársz, sztm rákérdezhetsz náluk, hogy hol tudsz "élőben" ilyesmit venni, itt a link:
www.hussel.de/hussel/pages/contactPage.jsf
Kevés a 90%-os vagy afölötti csoki - hogyhogy csak ilyesmit ehetsz?
Remélem, sikerrel jársz, és kérlek, majd meséld el, milyen a hussel bolt élőben!

Bandibacsi34 2012.01.26. 09:57:09

@he: Ez az hol van? Engem is erdekelne. No es mennyiert?
süti beállítások módosítása