csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Eperrossz

2009. június 07. 16:51 - he

Tudom, hogy ismered, ne is tagadd, tudom, hogy van olyan a környezetedben, akinek az élete kívülről olyannyira rózsaszín, hogy legszívesebben meztelencsigákat dobálnál a salátáskertjébe, néhány éles kavicsot szórnál a tengerpartjára, más számúra cserélnéd a már a kosarába tett hajfestéket, és sok-sok cukrot adnál neki, hogy kilyukadjon a foga.

És ha már itt tartunk: vegyél neki eperjót. Mert azok, akik jó dolgukban azt se tudják mit csináljanak, éppen erre szolgálnak rá, igen.

Kívülről karcsú kis szelet, rá is van írva, hogy joghurtos, meg epres, ami persze jó. Ha kibontja, vékony kis tejcsokiréteget talál, ami alatt – nahát! - éppen olyan kis harmonikusan elegáns dolog rejtőzik, mint amilyennek ő önmagát tartja. Egy pici réteg elegáns fehér (joghurt, ugye), és egy pici réteg elegáns rózsaszín (az eper). Aztán harap.

És nem, sosem vallja majd be, mennyire szar ez az egész. Persze, csak belülről. Éppen olyan, mint a kívülről agyonpirosítózott ostoba libák, akik úgy néznek ki, mint egy manga-figura, de belülről rosszindulatú, bugyuta állatok.

De aki őszinte, és evett már igazi epret, mondjuk joghurttal (és van agya, hogy erre emlékezzen is) annak világosabb, mint a nap, hogy ez a joghurt valami tejporos izé, és az eper – röhej, hogy ezt a szót rá merik írni! Por van benne, s bár van, mikor az „e”-ket értékelni kell és lehet, sőt, van, mikor ki sem derül, hogy ízesített porokat eszünk, annyira meggyőző hamisítvány kerül a bendőnkbe, no ez nem az a helyzet. Nem tagadom, az utolsó előtti ilyen szeletemet dühből vettem. (Most is dühös vagyok.) Másfél perc volt eltüntetni. És hogy segített volna nekem abban, hogy a vércukorszintem szárnyalása messzi repítsen a valóságtól? Cseppet sem. Cukor, némi margarinnal, tejporral és eperporral összekeverve. Még arra sem vették a fáradtságot, hogy a tejcsokoládé bevonó egyenletesen burkolja be.

Pedig elsőre milyen kis helyre csokinak tűnt. Azt hihettük volna, hogy epres lesz, meg joghurtos, meg csokis.

Ja, hogy egyik sem?

És tudom, hogy ismersz ilyet: azt, aki úgy protekciós, hogy az neki teljesen természetes, a királylányt vagy a szexbálványt, aki lesajnálja a többi nőt, a gazdag macát, aki azt hiszi magáról, hogy okos, és annyira szép, hogy akár rózsaszín kiskosztümöt is felvesz és nem hiszi el, hogy neki nagy segge lehet. Pedig az lesz. Egyen csak eperjót sokat!

 

Eperjó

epres-joghurtos szelet

60 Ft a kisboltban

11 komment
Címkék: tej joghurt eper
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr361169539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SPQR300 2009.06.07. 19:01:09

:D tetszik :D ki kell próbálni, legközelebb veszek én is!

Serrin 2009.06.07. 19:15:09

Spec. nekem bejött ez csoki. :)

Körticsek · http://muranomanufaktura.blog.hu 2009.06.07. 20:50:10

:-D Tényleg dühös vagy. Egyél inkább egy mangót, az tutira segít! Nekem is szokott...
Eszembe nem jutott ilyet venni. Ránézek a csomagolására és már izzadok tőle.

ergerberger 2009.06.07. 21:15:27

he, te hány kiló vagy és hány centi magas?

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.06.07. 21:35:37

Most a legfinomabb az eper, már az utolsó szemek vannak a tövön, illatos, érett, édes finomságok.
Nem kell hozzá sem csoki, sem joghurt, sem semmi. Nyammmmmmmmmmmmmmmm.

nemuccaszoc 2009.06.08. 07:27:40

autós szeletről mi a vélemény? :)

he 2009.06.19. 01:59:42

@Körticsek: Kedves Körticsek, hát tényleg mérges voltam, de csak most fogadtam meg a tanácsod, és tudod, mit eszem? Persze, hogy tudod: mangót! A Tündérkertnek van szárított mangója és valami isteni!!! Egyébként ismersz olyan körtés csokit a Tibijén túl, amiről írhatnék? Köszönet! :) É

Bogika78 2021.03.12. 23:25:44

Ez az egy, ami nekem se ízlik a kis "retró" szeletcsokik közül. Bármelyiket imádom: Kapucíner, Lottó, Autós a kedvenc, Szamba, Bohóc is jöhet, csak ezt az Eperjót ne... látszik, hogy ezt utólag csapták hozzájuk, mert annyira kilóg a régi "társaságból" :(
süti beállítások módosítása