Csokiba forgatott robbanócukorka. Azt hiszem, ezzel majdnem mindent el is mondtam. Gagyinak tűnik, olyasminek, amit a lengyelpiacon vagy drága pénzért vett német tiniújságba tett ajándékként lehetett beszerezni anno. Hát most egy török csokigyárét találtam meg, szép magyar felirattal.
Az áll rajta, hogy csokoládé ízű pattogó cukor, de a csokiíz attól van, hogy az apró robbanós szemcséket csokiba forgatták. Alaposan megnéztem magamnak a csomagot, mielőtt elkértem – egy buszvégállomás egyik bodegájában vettem, sötétedés után, és az eladónéni felkapcsolta nekem a villanyt az édességek fölött, én meg csak bámultam befelé az üvegen. Aztán eldöntöttem, hogy sokfajta édessége közül ezt próbálom ki.
A zacskóban úgy néznek ki ezek a szemcsék, mint a kakaós tortadara (itt egy klassz tortarecept, robbanócukorral) vagy mint az egérkaka. Kb egy maroknyi van a zacskóban és annak ellenére, hogy a csomagoláson szereplő csokilikőrből semmit sem érezni, ez a cucc meglepően finom – szerintem minden robbanócukorka-rajongónak ajánlatos kipróbálni.
A csomagoláson látható illusztráció egy kissé túlzás, de tényleg elég jól robban/pattog. Kár, hogy a „robbanócukorkától felrobban a gyomrod” csak egy városi legenda.
Burstin Bits Csoki
Csokoládés pattogó cukor
7 g
50 Ft az uránvárosi buszvégállomáson