csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Mazochista szexgép csokiban

2010. február 25. 02:01 - he

Vagyis a japánok mind őrültek, még a növényeik is. A japán vérborbolya egy cserje, a levelei vörösek, apró virágai kis sárga fürtökben lógnak az ágakról, hogy aztán apró kis vörös bogyók legyenek belőle. De ez még semmi: ha a barberry vagyis japán vérborbolyabogyó virágjához tartunk egy tűt, akkor a porzók rácsapódnak a bibére maguktól és gyorsan. Külső ösztökére gyors szaporodás. Elképesztő.

Ahogy az is, hogy úgy kell összevadászni azt, hogy mi a fenét tettek bele a legújabb Zotter-csokiba. „Apfel Berberitzen” - írják a csomagoláson, amin mellesleg egy csomó vörös kis manó sorakozik, almamaszkban.

Az almát egyébként simán kiérezni a csokiból, elég jellegzetes. Azt nem tudom, milyen a barberry, mert még sosem kóstoltam önmagában, de zotterék honlapján is olvasható, és ebből is gondolom, hogy ebben a táblában a savanykás íz az, ami a japán vérborbolyabogyó. A savanykás íz leginkább talán egy savanykás kajszibarackra emlékeztet, ami finom, és valójában ez az, amitől különleges ez a csoki – a töltelék fölső rétegébe rejtették.

A leírás szerint egyébként a perzsa konyha remekeihez hasonlítható ez az ízvilág – hát, őszintén szólva nekem ahhoz nem elég fűszeres, inkább csak édes-savanykás.

Állítólag fahéj is van benne, amit különösen szeretek, de sztm ez kábítás: nincs is benne, mert egyáltalán nem érezni. A vaníliát sem. És szerintem az almapálinkát sem, ami mutatóba, a csomagolás szerint azért van benne.

Korábban írtam, hogy van olyan zotter csoki, aminek kevés köze van ahhoz, amit rárajzoltak – az összetevőket átfutva itt viszont tényleg csak a japán vérborbolyabogyó maradt, mint savanykásság-forrás.

Azért, ha lenne olyan, aki evett már ilyen barberryt és/vagy ösztökélt már azonnali szaporodásra japán vérborbolyát, jelentkezzen.

 

Apfel Berberitzen

Zotter

70 g

 

7 komment
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr981788465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

betra 2010.02.25. 07:21:55

És hol vetted? Vagy megint kaptad? :) Namá, kíváncsi vagyok. A növényre is, tök kipróbálnám ezt a tűs dolgot. Ahogy a mimózát is, de még ahhoz sem volt szererncsém. :-) De ez nem is ide tartozik;)

Borzasztó Károly 2010.02.25. 20:35:25

@betra: Osztrakoknal biztosan lehet kapni, mert a Zotter osztrak ceg :-)

Körticsek · http://muranomanufaktura.blog.hu 2010.02.25. 23:52:48

Karácsony előtt vettem egy táblácska (merthogy nem nagy) Zottert, de nekem csalódás volt. :-( Nem emlékszem milyen ízű volt, de nem volt jellegzetes. Lehet, hogy kicsit régi volt a tábla, vagy túl hidegen ettem?

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2010.02.26. 00:30:32

@betra: Budapesten a volt Kertészeti Egyetem (ma Corvinus) parkjában találsz jó pár fajta borbolyát a Villányi út felőli oldalon... Zottert pedig a büfében, enyhén borsos áron (én ezért nem kóstoltam még) :)

he 2010.02.26. 09:15:01

A Zotter tényleg osztrák, Riegensburgban gyártják, ami nincs is olyan messze, szóval lehet, hogy egyszercsak lesz egy gyárlátogatós poszt. :) Viszont nagyon kell a csokijaikkal vigyázni, mert viszonylag rövid a szavatosságuk - van, amelyiknek hat hónap sincs, mert utána a csoki élvezhetetlenül kiszárad. Milyet vettél Körticsek, ami nem ízlett? Csak mert ahogy én látom a magyar felhozatal elég konzervatív, vaddisznótöpörtyűset vagy vadkendereset eddig csak képen láttam. Az áruk még a gyárban is 3 euro, csak egyszer volt itt Pécsen nagy kiárusítás, mikor 800 pénzért juthattunk hozzá. De egy élmény, azt meg kell hagyni. Ezt a vérborbolyásat úgy kaptam egy Svájcot megjárt barátnőmtől, és még a Zotter honlapja szerint is vadiújnak számít :D A Corvinusra járókat meg irigylem. Nálunk közel sincs ekkora választék a büfében! :(

Before · http://azbeszt.blog.hu 2010.03.15. 08:34:27

A culinarisban lehet kapni. Annak idején én pont a Zotter csokik miatt mentem hozzájuk először. Borzasztó nagy csalódás volt. Végigpróbálgattam pár ízt, de összességében mind jellegtelen, alig-ízű, ahhoz képest baromi drága.
süti beállítások módosítása