csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

SzürREÁL

2008. november 30. 00:40 - he

 Mint a kettes busz. Merthogy a busz belsejében mindenféle alakkal össze lehet futni, és a lehető legkülönfélébb történeteket lehet meghallgatni: tinik „talijait", megtért romák, szektások és biztosítási ügynökök térítő szövegét, verekedések és szerelmek történetét, bevásárlólistákat. A hét napjaiból legalább tízszer van ebben részem, naponta 2X45 percben. Sokszor gyűlölöm, de elsősorban az időtényező és a sokféle szag kellemetlenebbik része miatt (ha volt már, hogy meg tudtad mondani, hogy a melletted ülő fokhagymás pirítóst reggelizett, talán érted, mire gondolok). De a sokféle történet és sokféle ember miatt megéri a kettessel buszozni: sokszor egész nap megy ki a fejemből a kihallgatott telefonbeszélgetés vagy azok a szófordulatok, amiket hallottam. Rá is lehet erre szokni, bár azt hiszem, ha csak „sztorikra" vadásznék, unalmas buszútjaim lennének. Olyanok is vannak, akiket – bár nem ismerek – megjegyzem az arcukat vagy azt, amikről beszéltek. Ilyenkor van, hogy ismerősökként kezelem őket, azok meg lehidalnak (jobb esetben lehidalnának), ha megtudják, miket tudok róluk (igen, a viccet is ismerem, amit egész héten mesélt a haverjainak).

 

És maradjunk a változatos összeférhetetlenség által alkotott harmóniánál. Merthogy a Milka Water éppen ilyen. Igazi görögdinnyeíz, ami azért szuper, mert általában amire az van írva, hogy görög, az is sárgadinnyés, mintha a szirupok és ízesítők gyártói nem tudnák a különbséget. Az igazán jó sárgadinnyés ízt is nehéz eltalálni (egyszer egy iráni rágógyártónak sikerült, de mikor bekerült az európai piacra, egy éven belül már csak csempészni lehetett a termékét, aztán végleg eltűnt – ha valaki talál pink csomagolású „watermelon" feliratú, görögdinnyeszínű és sárgadinnye ízű rágót, az nagyon szépen kérem, juttasson el nekem belőle párat!). A görögdinnye ízét viszont talán még nehezebb létrehozni, főleg, mert legtöbbünk íz-emlékezetében ez a nyári hűsítővel párosul, magköpködéssel és sercegő, áttetsző piros gyümölcshússal. Nekem mindezt a papa harkányi nyaralójának kútja tetézi, amiben a szüleim egykor rummal beinjekciózott görögdinnyét hűtöttek. Bizony, nehéz a múlttól elszakadni, és az ember joggal szkeptikus. De ezzel a csokival kapcsolatban nem kell! Ez TÉNYLEG görögdinnyés. Pont az az íz. Mégis, hogy az élmény legalább olyan egyedi és emlékezetes legyen, mint a lékelés a piacon, a krém robbanó cukorkával van tele. ami jóval azután is pattog, hogy a krém és a csoki már elolvadt.

A csoki pedig Milka tej, pont olyan vékonyan, hogy összetartsa ezt a nem megszokott egyveleget.

Görögdinnye, robbanócukorka és csokoládé.

Buszjegy, térítés, bájcsevely.

Esernyő, varrógép, boncasztal.

Csodás!

 

Milka Water

Milk Cream&Watermelon with Popping Candies

Alpesi tejcsokoládé görögdinnyeízű tejkrémmel, robbanócukorkával és görögdinnye alapú gyümölcskészítménnyel

 

 

1 komment
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr9795585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása