csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Vizuális információ

2011. október 13. 20:45 - he

Az étcsokit, vagyis a keserűcsokit szeretem a legjobban, - de mit vártál? A Katica tortabevonón nőttem fel. Azért amikor Andi azt mondta egy-egy bonbonra, hogy nem sikerült, én inkább befaltam. Olyan volt a műhelyében lenni, mint egy boszorkánykonyhában.” - meséli Dittrich Ervin, akinek a bonbonkészítésről nyílt fotótárlata a pécsi Sipőcz Házban október 12-én. A Ház eredetileg egy patikamúzeum, így a képek java a régi gyógyszeres üvegekkel teli vitrinek fölött látható, illetve – talán mert a fotós operatőr is egyben – kisfilmet is meg lehet nézni a bonbonkészítésről.

A bonbonkészítés látványos. A fotók ráadásul a bonbonok minden munkafázisát bemutatják, a temperálástól és annak eszközeitől (mint Ervin fenti képén) azon keresztül, hogy a bonbonformákból kicsöpög a felesleges csoki, a töltésig és a talpazásig. A kiállítás anyaga egy jóval nagyobb számú képanyag válogatott darabjaiból tevődik össze. A fényképezés „alapanyagát” ezúttal a blogomon korábban már többször emlegetett (nem hiába lehetett a megnyitón bort is kóstolni) Kakas Bonbon kézművese, Tésenyi Andrea és bonbonjai szolgáltatták.

 A tárlat megnyitóján mutatták be az Újjászületés elnevezésű bonbont is, amiben homoktöviskivonat van. (A képen egész reinkarnációs sor látható, Márk Mirkó fotója.) S talán mert – vitamin ide vagy oda - a homoktövis valami iszonyat savanyú, a bonbon belsejében egy adag csokis krém is van a nagyon savanykás pirosas folyékonyabb anyag alatt. Az eladó szerint ez a bonbon megnyitja az emberi test energetizáló pontjait, persze, csak ha naponta egyet eszünk, de ezt a szokás huzamosabb ideig megtartjuk. A bonbon átmérője egyébként 1 centi.

 

 

A tárlat október 30-ig látható, az Újjászületés bonbon 360 Ft-ba került a helyszínen.

A Kakas bonbon termékeiből kóstolót október 28-án 13 és 18 óra között rendeznek a pécsi Sipőcz Házban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr673301345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása