csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Vírusírtó

2009. december 10. 23:14 - he

A csoki nemcsak olyan csodaszer lehet, amit a dementorok ellen lehet használni (magánvéleményem szerint nem is minden dementortípus ellen hatásos), de lehet benne olyan töltelék is, ami megvédi az ember szervezetét mindentől. HA van olyan, aki ügyet vet egyáltalán a drogériák és gyógynövényboltok kirakataira, akkor annak nem mondok újdonságot, hogy a C-vitamin és a (joggal) nagyra becsült enchiacea mellett a népek a homoktövisben bíznak a legjobban.

Ez a szúrós, pici narancspirosas bogyójú növény még a 90-es évek elején kezdte sikertörténetét, és sokminden jót lehet olvasni róla – hogy mennyiben gazdaságos ilyen egyébként a feng shui szempontjából üldözendő pici, bökős növényt termeszteni, az már más kérdés persze.

Szóval ha vesszük a homoktövis kivonatát, ami, valljuk be, elég savanykás, és összekeverjük egy kis gyömbérrel, akkor még mindig nem várhatjuk, hogy kishercegkisasszonyok lopóznak majd ki éjjelente a spájzba megdézsmálni. De ha marcipánnal és összekeverjük és jól leöntjük csokival, akkor valszeg el kell zárni az édesszájúak elöl.

És naná, hogy van ilyen csoki. Nem kapni minden boltban, de van. A töltelék (52%) ugyan 3,8%-ban tartalmaz homoktövisport, de legalább az illúziója megvan annak, hogy egészséges ez a csoki. És mivel a marcipán és a csoki sárgabarack-ízűvé szelidíti az amúgy nagyon savanyú homoktövist, az az illúzió is megvan, hogy ez nem valami egészséges muszáj-lenyelni cucc, hanem finom édesség.

A töltelék vastag, tényleg vastag, és szemcsés a marcipán, szálacskás a gyömbér miatt. Az illata nagyon intenzív – kicsit olyan, mintha narancsot, citromot és kifacsart nagyon savanyú lime-ot szaglásznánk. A csokikockák robusztusnak tűnnek, szóval látni, hogy nem spóroltak az anyaggal. Majszolva meg olyan, hogy közben az ember csak találgat: vajon mennyire homoktövises ez? Én minden savanykásat homoktövisnek tudok be. Merthogy marcipánosnak marcipános, az tutti: sőt, azt írják a csomagoláson, hogy a gyártó finom marcipánjának titka generációról generációra száll 1806 óta. (Azt azért érezni, hogy ez azért nem áll a gyömbértermesztésre.)

Ha egészségvédő célzattal kajoljuk, mindenképpen faljunk be egy egész táblával!

Visszatérve a marcipánra: azt írják Niedereggerék, hogy szeretetből csinálják. És, ha már vírus- és influenza-ellenszer (nem, én nem vagyok beoltva, ha meghalok, osztogassatok ilyen csokit a síromnál), akkor maradjunk annyiban, hogy a szakirodalom szerint egyedül a szerelmeseken nem fognak a fertőzések, kémiai okokból: a nátha és minden más elmúlik és egyszerűen csak jól érzik magukat az ilyen emberek.

Alles liebe, oder was? – kérdezhetném. Vagy mondhatnám, hogy „Omnia vincit amor.” Meg azt, hogy „Vae victis!” – akár a vírus, akár a szerelem, akár bármelyik hiánya küldött minket padlóra.

 

Gyömbér-homoktövis marcipán (52%) étcsokoládéban

Niederegger Gmbh

Megosztott ajándék volt Nóritól, de a neten kutatva arra jutottam, hogy  kb 900 Ft körül lehet

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr841589440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása