csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Gombóc Artúr mesedoboza

2011. augusztus 12. 01:06 - he

Te nem ismered Gombóc Artúrt?

Ő az, aki szereti a csokoládét. Pontosabban: „A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, a egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.”

A dagadt madárnak idén van a harmincadik születésnapja (pusztán a dagadtság és a kor miatt kéretik nem párhuzamot vonni Bridget Jones-szal.) Ezért is, no meg azért is, mert jók, az MTV-n mennek is Pom Pom meséi, sőt... A szerencsi csokigyár (a Szerencsi Bonbon Kft.) egy egész mesedobozzal rukkolt elő az évfordulóra, ami többszörösen is érdekes és nosztalgikus. (Ha ízt kéne választanom a nosztalgiának, biztosan az édes lenne, szerintem Proust is egyetértene).

Szóval:

A mesedoboz külsején Gombóc Artúr van, de ha felnyitjuk a papírdoboz tetejét, akkor kiemelkednek a térből a PomPom mese figurái (középen Gombóc Artúr egy nagy bőrönd csokival). Nem tudom, mi a pontos kifejezés (pop-up könyv?), de azt tudom, hogy régen sok ilyen meséskönyv volt, nálunk még az oviban is anno. Imádtam!

És aztán jön a második retro meglepetés: a csoki nem is egyetlen tábla csoki, hanem összesen 14 pici csokika, mind külön-külön csomagolva, s minden egy-egy szereplő a PomPom meséiből. Picúr és két Gombóc Artúr, meg Bátor Tintanyúl, Ásító Sárkány, Órarugógerincű Felpattanó, Óriástüdejű Levegőfújó, Egylábú Esernyőmadár és természetesen PomPom (bár őt igazából senki sem ismeri, mert hol ilyen, hol olyan.)...

És aztán jön a harmadik retro meglepetés: mindegyik csoki ugyanolyan. Az a pici tejcsokikocka, amiket manapság PR-csokikként lehet látni. Ha van, aki emlékszik, vagy evett mostanában Váras csokit, tudja, miről beszélek. Nem rossz, csak azt hittem, lesz lyukas, meg gömbölyű, meg likőrös... de talán majd jövőre.

És tutti lesz jövőre is, mert a szerencsi gyár – ami egyébként új, 70 fővel dolgozik és az 1928-ban alapított szerencsi csokigyár bezárása után, 1996-ban hozta létre néhány helyi mesterember, hogy egy kifejezetten a nosztalgiára alapozott termékpalettával életben tartsák a helyi cukrászatot – évente egyszer Csokoládéfesztivált rendez, aminek a dagi szárnyas az egyik központi figurája. Készült már róla szobor, meg festmény, jövőre lehet, hogy éppen Artúr kedvenceit szedik majd csokorba. (Idén már nem valószínű, az augusztus végére tervezett program alapján legalábbis.)

A mesedobozból több fajta van (a képen a nyári nap látható). A mesedobozok mellett önálló csokiszeleteket is lehet kapni – ezek nagyobbak (akkorák, mint a váras csokik), az elején egy-egy PomPom mesehős van, és van bennük egy csíknyi tejkrémes töltelék.

Idelinkelem azt a Pom Pom-részt, amiben először ismerkedhetünk meg Gombóc Artúrral. Kötelező és kihagyhatatlan. És valahol nagyon jellemző – vajon miért nem képes elfogadni Gombóc Artúr azt, hogy kövér? Mert ott van pl. Garfield, ő is kövér – de élvezi.

 

PomPom

Gombóc Artúr mesedoboza

14X5 gramm=70 gramm

690 Ft a CsokiKorzóban

 

Pom Pom tejkrémmel töltött tejcsokoládé

20 g

65 Ft a Penny Marketben

 

Köszönet Viktornak a boldog szerdát-csokiért és Csoszának a képekért! :*

 

5 komment
Címkék: tej
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr943147366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PerverzBabi · http://perverzbabi.blog.hu/ 2011.08.15. 17:30:20

Vannak uj Milkak, Nestlek a Fogarasi Tescoban.

he 2011.08.28. 16:53:23

@PerverzBabi: MILYENEK??? Kerestem, de Pécsen nem találtam semmiféle újat. Vagy a kekszekre gondolsz? Segíts, segíts!

PerverzBabi · http://perverzbabi.blog.hu/ 2011.08.29. 20:27:27

@he: Pecsen nem jartam kb 20 eve, nem tudom, merre lehetne kapni...

Van kekszes, puddingos es mogyoros-tejkremes, illetve a Sparban lattam karamella, eper, ill. csokitoltelekes Milka piskotatallert. A csokis jo volt :)

www.milka.hu/milka1/page?siteid=milka1-prd&locale=huhu1&PagecRef=728
süti beállítások módosítása