csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Sok a rizsa

2010. március 31. 01:21 - he

Spanyolviasznak nem nevezhető az egyébként Magyarországon először a török korban termesztett rizs összekeverése az Amerikából behozott csokival, amit a tibi Budapesten gyárt.

Hogy még egy nációt bevessek, a rizses csokiból bár van Milka is, a legtöbben talán mégis az anno horvát csokira, a piros csomagolásos Mikádóra asszociálhatunk (kínai parasztokkal az elején).

A tibi viszont... sokkal kisebbek benne a puffasztott rizsdarabkák, mint ahogy arra a Mikádóban emlékszem. Ha óvatosan olvasztom meg a számban, lehet érezni azt, hogy azért a sok rizsdarabka mellett van egy vagy 5-7 milliméteres tejcsokiréteg is az egész tetején – pont mint a csomagoláson. Szerintem ettől a kis plusz csokirétegtől igazi, mert ez teszi édessé a csokit- annak, akinek a rizses csokik szárazsága jön be, az keressen étcsokival készültet. A puffasztott rizsszemek nem mindegyike egész, de tényleg elég sok van belőle, és klasszul ropognak.

Most mondhatnám, hogy nem nagy szám, nincs benne semmi új, de bevallom, engem a keresztanyám házi rizsescsokijára emlékeztet (ami finom volt és utánozhatatlan), csak talán egy picivel krémesebb annál. Vagy a tejcsoki édessége miatt tejberizsre, aminek a tetejét leöntöttük csokival. Veszélyes egyébként a házi rizses csoki, mert nagyon el lehet szúrni, annak ellenére, hogy a net tele van receptekkel (a sok margarint felhasználókat eleve ki lehet zárni szerintem a jóságból).

És ha már rizs és nációk, van itt egy kevéssé propagált játékocska, amiben egy-egy eltalált angol szinonimáért cserébe egy marék virtuális rizshez jutunk, azzal pedig egy kis pénzt juttatunk az éhezőknek. Lehet, hogy mindez olyan, mint Ricky Martin, aki túl szép ahhoz, hogy hetero legyen, és ez a játék sem húzza ki a bajból a nélkülözőket, mindenesetre gondoltam, megosztom.

 

tibi

puffasztott rizzsel

80 g

 

7 komment
Címkék: tej rizs
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr561882917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

indexes pribék 2010.03.31. 09:50:44

inkább csak puffasztott rizs és csak csoki

zsebdög 2010.03.31. 10:14:07

a sárga papíros rizses csoki is nagyon finom! a Tibit nem is kóstoltam.

Gyíkhúsos szendvics 2010.03.31. 10:29:06

Eddig csak külföldön láttam rizsás csokit. Pl. Horvátországban Mikado. Abból mindig veszek egy tucatot, de ezt is meg fogom próbálni :)

green02 2010.03.31. 10:56:51

Király dolog a csikos rizs, de van sajnos aki nem eheti, mert túlérzékeny rá a szervezete (éte intolerancia: food-detective.hu/etelintolerancia/tunetei.html).
Ugyanígy a csilisre. Ettetek már csilis csokit?

Bicska Maxi (törölt) 2010.04.04. 17:12:58

@green02: igen,ettem már chillis csokit,és nekem nagyon bejött! :) Először csak a csoki keserűségét lehet érezni(mivel étcsokiból van) aztán jön egy enyhe csípő érzés a chilli miatt, de nem haragosan csíp,csak épphogy utána vissza tudja hozni az ismételt keserűcsoki ízt. Frenetikus. :) Csak kár,hogy 700Ft egy tábla... :(

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.04.04. 19:48:47

Egyszer egy akciósan megcsípett, majdnem lejáró Lidl chilis csokiból készítettem forró csokit, jó zsíros tejjel. Mennyei volt.
süti beállítások módosítása