Zene: So high
Zöldségfélére vágytam, talán ezért akadt meg a szemem a világoszöld-barna csomagoláson, gondoltam, szép zöld pisztácia lesz benne, ami biztosan jól is mutat a fehércsokival, és ezt is régen ettem.
A csomagolás kis elegánsnak tűnt, és bár szerintem a kissé sós ízt és fehércsokit a legkönnyebb elrontani, megvettem, mondván, hogy maximum csalódni fogok.
Tévedtem.
Nagyot!
Ez a csoki valami mesés, és győztem elrejteni azok elől, akikkel megkóstoltattam. Az utolsó kockán próbálom most bemutatni, milyen rétegeket rejt, merthogy különböző szintjei vannak, elég összetett. Tehát:
Fehércsoki: könnyen olvadó, krémes, enyhén vaníliás ízű, édes, de nem túlzottan. Ha letörünk egy feliratozott kockát vagy félbevágunk egyet, könnyen lehet, hogy le is válik a töltelékről, olyannyira vékony keretet ad a tölteléknek.
Pisztácia, mogyoró, krém: mérsékelten édes, a kissé sós pisztácia mellett leginkább a mogyorót érezni. A pralinés krémmel és a fehércsokival együtt nagyon harmonikus.
Állagok: egy egész repertoárt mutat be! A krémes fehércsoki mellett egy jóval nehezebb mogyorós krémet eszünk, amiben különbözően ropogós összetevők lephetnek meg minket: a krémes-kemény pisztáciadarabkák mellett például puffasztott rizsszemek is vannak, inkább csak a más textúra, mint az íz miatt.
Az utóíz inkább sós, mint édeskés.
Szóval egy egyéjszakát ottalvós városnézés helyett egy egész kontinensnyi repülős körutat kaptam.
A gyáralapító Jean Galler egyik videójában egyébként azt állítja, elég abból, hogy a csokival kapcsolatban is vannak szabályok: „Számomra a csokoládé a szabadságot testesíti meg.” Fogok enni Galler-csokit még. Magas elvárásaim vannak.
Galler
fehércsoki friss pisztáciával
65 g
1 kocka: 99 kcal