csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Szórd + spenóttal!

2009. október 02. 00:30 - he


A csokoládét minden gyerek szereti, az édesanyák azonban jobban örülnek, ha csemetéjük gyümölcsöt eszik édesség helyett. Hogy mindkét fél elégedett legyen, mi ötvöztük kívánságaikat a Tejcsokoládé Almasziromban.” – ez áll a csomagoláson.

Na de kérem!

Egyrészt attól, hogy valami egészségtelen(nek tartott) mellé odateszek egy egészséges(nek tartott) dolgot, attól még az egyik nem váltja ki a másikat. Különben minden mekdöncis kajához járna egy csipetnyi biospenót, oszt kész.

Tessék már leszokni arról végre, hogy a csokoládé, mint olyan kifejezetten gyermekeledel. Mondom én, jóval többen vagyunk olyanok ezen a sártekén, akik tagoltan tudunk beszélni és már nem takargat be minket éjjel az anyukánk (vagy nem az anyukánk takargat be). Ugyanakkor az étcsokival bevont almaszirom csomagolásán: „A könnyű, ropogós almaszirom és az étcsokoládé igazi különlegesség az új ízekre vadászó ínyencek számára. Izgalmas párosítás, mely harmóniát teremt a keserű és édes ízelemek finom egyensúlyával.” Vagyis a két célcsoport: a kigyúrt ínyencek és a csokigyűlölő anyák kölykei. De hagyjuk a marketinges szöveget.

Hát persze, hogy a tejcsokis a finomabb. Nem rossz az étcsokis sem, de picit olybá tűnik, mintha a nagyon vékony almaszeleteket agyonnyomná a csoki. A tejes változatban karakteresebben jelentkezik maga az almaíz, amiről vétek lenne lemondani. A karikák felszíne cikkcakkos, az egész egyszerre elegáns és egyszerre olyan, amit az ember egy elképzelt téli/őszi estén magának és a haverjainak fabrikál. Jonatán almából készül, és aki házilag készítené el, annak itt is egy hitelesnek tűnő egyszerű recept. Aztán tessék utána tejcsokiba tunkolni nyugodtan!

Igazság szerint azt hiszem, én az összecsokizás előtt vagy után vagy közben tuttira befahéjaznám az almachipset – s bár másik fajta csokis almasziromnak megtaláltam a nyomát a neten, továbbfűszerezettnek nem.

Hüpsz. A Nobilis-féle nagyon klassz zacskókban olyan szárított almaszeletkék vannak, amiken legalább 60% a csoki. No de mit fognak ehhez szólni az anyukák?!

 

 

 

Tejcsokoládés almaszirom vagy étcsokoládés almaszirom

 

Nobilis

 

299 Ft a Sparban

50 g

1 komment
Címkék: alma tej ét
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr641422020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Körticsek · http://muranomanufaktura.blog.hu 2009.10.04. 19:54:25

Fahéj: brrr! :-D A tejcsokis almaszirom csúcs! Roppanós, almás-édes, és megvan az illúzió, hogy nemcsak csokival tömöm magam.
süti beállítások módosítása