csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Bármikor bejöhet

2009. szeptember 24. 22:33 - he

Nyomoronc kis lottónyertes, a boldogságot amúgy sem lehet pénzzel megvenni – vigasztalják szerencsejátékosok millióit, a nagy nyeremény reményében ideutazott turistákat, a kispénzű nyugdíjasokat, a várandósokat és a munkanélkülieket a tévében. Mekkorát tévednek! Mert megnyertem a kétmilliárdot, jó dolgokra költöm, soha többé nem aggódom a pénz miatt, és köszönöm szépen nagyon jól vagyok.

Megjegyzem: azért használok jelen időt, mert komolyan hiszem is, hogy így van. Najó, lesz. A blogot milliárdosként is folytatom, max. figyeljétek, hogy előbukkan-e pár tucatnyi Godiva bonbon a terítéken, mert akkor lebuktam, és tényleg megnyertem ezt a hatalmas összeget.

S mert a pénznek nincs szaga: hiába próbáltam kiszimatolni, miért éppen Lottónak keresztelték el a Lottó szeletet, nem jutottam semmire. Ez a szelet a hajdani Lottó - Autós - Bohóc - Szamba négyesfogat tagja, rumos-diós ízesítésben. Ahogy arról már írtam korábban, egy ilyen, számomra retronak minősíthető csoki esetében sosem lehet elvonatkoztatni annak emlékeitől, aki a csokit eszi. Ha jók a gyermekkori emlékeink erről a csokiról, isteníteni fogjuk akkor is, ha már jóval klasszabb termékeket is lehet venni a boltban ugyanennyiért. (És akkor is, ha a most forgalomban lévő már valóban nem ugyanaz, mint a régi volt.)

Ha azt mondom, kakaómassza rum ízesítéssel, akkor egy ötödik nagy retrocsoki juthat eszünkbe, a sportszelet. Igen, az a pici, tömzsi, nagyon intenzív ízű-típus az ókorból. Namost. Álláspontom szerint a Lottó szelet ugyanolyan, mint a sportszelet, csak kevesebb rumaroma van benne, és pluszban némi dió (a csomagolás szerint 3,7%-ban), ami szerintem leginkább az utóízben érezhető. Nem rossz, de sem így sem a rum, sem a dió nem tud igazán kiteljesedni – szerintem persze. Az Autósban ugye ott a kókusz, a Szambában a meggydarabkák vagy meggyíz, a Bohócban meg némi narancs. Én biztosan tuningolnám a Lottót egy kis dióval, ez tutti, és van is, aki ezt már ki is találta.

Egyébként van a neten egy domain-regisztrálás ügyben tett állásfoglalás, amiben a Kraft-ot, mint védjegy-tulajdonost előbb illetné meg egy bizonyos domainnév joga, mint azokat, akik szemfülesen le akartak volna csapni rá.

Lehet tippelni, vajon kié lett a www.lotto.hu ?

Igen, elsőre eltaláltad. Most akkor eltalálom én is, de ötször.

 

 

Lottó szelet

59 Ft a Tom Marketben

 

5 komment
Címkék: retro dió rum

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr961405231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puncskocka 2009.09.25. 16:52:27

én óriási szamba rajongó voltam :D A lottü sose volt a kedvencem :D

Loop · http://www.autostat.hu/ujdonsagok 2009.09.25. 16:52:49

a bohóc a legjobb! lehet még kapni egyáltalán???

kuala 2009.09.30. 02:46:09

A lottó-szamba-bohóc-autós négyeshez nekem a kapucíner is hozzátartozott, files.blogter.hu/user_files/3128/RetroCsoki/033_kapuciner.jpg
az előbbi csomagolással legalábbis :)
Meg mintha lett volna valami vonatos még ami illeszkedett a szériába!?

he 2009.09.30. 22:05:55

Naná! Én mindig a hipermarketek csokispolcainak a legalján találok Bohócot. Kisvonatos csokira viszont nem emlékszem. Vagy csak halványan? De a Mókusra emlékszem, meg a Kismackóra :) Van is róluk egy klassz blog: retrocsoki.blogter.hu

szöszkehölgy 2009.11.30. 11:05:58

Kapuciner (már ha így írják) nálam a nyerő, a barátnőm az autósra volt rágyógyulva, így amikor meglett a forgalmija kapott tőlem jutalomként. :):)
ohh Most jutott csak eszembe, hogy az eper-jó is milyen finom.
süti beállítások módosítása