csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Varians 12

2009. június 22. 22:48 - he

Varietas delectat.

Például ha valaki nem tud aludni, eljátszhat különböző dolgok variálási lehetőségeivel. Vagy eljátszathat. Mint a gróf, akinek Goldberg volt kénytelen zenélni, hogy aludni tudjon végre – még Bach is írt neki egy csomó variációt egy témára, hogy el tudja altatni végre azt a szerencsétlen és kegyetlen grófot. Nem hiába lett éppen a Goldberg-variációk egyike Hannibal Lecter kedvence is.

A variációk nem mindegyike jó ugyanakkor – főleg, ha megszokott ízekről van szó. Pl. olyan megszokott ízekről, mint a sportszeleté, aminek számtalan sütemény-változata is van. A gyártók 2003-tól kezdtek durvulni igazán, akkor jelent meg a fehércsokis sportszelet, ami minden, csak nem jó dolog. Úgyhogy lassan öt éve, hogy ferde szemmel nézek minden sportszelet-változatra, pedig aztán kreáltak jégkrémet, kekszes, meg meggyes szeletet is, de most...

A tesóm hozott egy sport tuning-ot, ami a rumoscsoki mellett diós is. Hát, bevallom... le a kalappal!

Ez az első olyan sportszelet, ami kifejezetten szép: a gyönyörű fekete, roppanós étcsokimáz alatt kétharmadnyi megszokott sportszeletes töltelék van, fölötte pedig egyharmadnyi diós krém. A látvány is lenyűgöző, érdemes lassan harapdálni. Nem úgy diós, mint a lottócsoki, és az édes sportszelet-krém a sok rumaromával nekem valahogy olyan gesztenyéssé teszi az egészet. Bár lehet, hogy a gesztenyeszívek hasonló színei miatt asszociálok erre. 1,8%-ban van benne dió, és ez éppen annyira variálja meg a sportszeletes megszokott domináns ízt, hogy különlegesebb legyen. Isteni. Hidegen is ajánlom, mert úgy jobban érezni a szelet diósságát.

Végre egy jó variáció – kíváncsi vagyok, ennek milyen reklámkampányt találnak majd ki... raszta lesz? vagy retrós? én Hannibalosra szavaznék... vagy álmatlan grófosra, aki diót szed.

 

sport tuning

dióval felpörgetve

étcsokoládéval bevont szelet rum aromával ízesített kakaós-diós fondan töltelékkel (75%)

55 g

Ft

 

Szólj hozzá!
Címkék: dió

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr231202136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása