csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

A krémje a lényeg

2009. március 21. 13:19 - he

A diófásba mentem, hogy megnézzem, fakad-e (az élet) a völgynek aljában.- énekli elvileg Salamon király az Énekek énekében. S ha már a bibliában is így szerepel, akkor ne lepődjünk meg, ha a dió a bölcsesség mellett a termékenység jelképezője is. És hogy tehetnénk még egzotikusabbá? Tegyünk bele egy kis rózsavizes marcipánt! És férfiasabbá? Öntsük le rummal!  Aztán vonjuk be csokival, és már kész is a rumos-diós Tibi.

 

Az egész táblacsoki leginkább egy nagy, tábla-alakú bonbonra emlékeztet, amiben a csoki csak kísérő, s a legfőbb élmény a töltelék. A rumot nagyon nem érezni (a Lottó csokiban jóval inkább), de a diót annál jobban: különlegességének forrását a leírás is leleplezi, hiszen leírják a mágikus szót: diómarcipán.

Az étcsoki-burok szépen és szilánkosan törhető, és alatta a töltelék nem állt össze, nem száradt ki, hanem éppen olyan volt, mint egy cukrászdában valami nagyon kellemesen kenhető-kanalazható krém. Ennek eredményeképpen számomra az eddigi egyetlen (és első) fogyasztási mód az volt, hogy le/kinyalogtattam a csokiról a krémet, aztán megettem külön a csokit. 

Nagyon édes és tömény, ugyanakkor mégis valamiért nagyon férfias csokinak tartom – ha ajándékoznom kéne valakinek egy ilyen csokit, biztosan pasi lenne – annak ellenére, hogy persze én ettem meg a javát az öcsém elöl.

Viszont ő talált rá erre a csokira, ami már az azért is nagy szám, mert olyannyira ritkaságszámba megy, hogy még a TIBI csoki honlapján sem találtam. Biztosan begyűjtötte az ördög. Merthogy (az angolok szerint) az ördög diószedéssel múlatja az idejét, s ennek megszervezéséhez a boszorkányokkal és az ördögfiakkal össze is gyűlnek – természetesen egy diófa alatt.

 

Rumos-diós étcsokoládé 

Tibi

 

Szólj hozzá!
Címkék: dió marcipán rum
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr491016090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása