csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

MAG!

2009. január 14. 10:49 - he

Szaporodás – ez juthat eszünkbe a magokról. Meg, hogy nem kéne mindenbe. Csakhogy itt van például a kivi, aminek a húsa jóval kevésbé ízletes, ha magok nélkül esszük, meg itt vannak az olyan apróbb gyümölcsök, amiknél kevésbé asszociálhatunk a magokra, mégis van bennük. Mint amilyen az eper. Jut eszembe, egyszer egy fagylaltforgalmazással foglalkozó kedves ismerősöm bevallotta nekem egy jazzkoncerten (pontosan emlékszem arra is, ahogy a fülemhez hajolt), szóval azt mondta: Tudod, honnan lehet megismerni azt az eperfagyit, ami igazi eperből készült? Hogy vannak benne magok! Nem lehet teljesen kiszedni, ha igaziból csinálod.

És így van ez a málnával is, bár most jut eszembe, hogy ha a fentiek igazak, a készülő eper kir-em sem ússza meg magok nélkül...

Szóval málna.

Van a Tibi Csokinak egy szenzációs csokija, ami málnás, és amiben igazi magok is találhatók. És éppen emiatt isteni! Ma rájöttünk, hogy hűtve sokkal jobb, mint szobahőmérsékleten, úgyhogy legjobb a hűtőben tárolni. A magok mellett persze pici piros gyümölcshús-cafatok is vannak, de maguk a magok jelentik ennek a csokinak a különlegességét. Sercegnek. És most, ebben a csokiban érezni, hogy mennyire meghatározó szerepet játszanak a gyümölcs ízében is, csak eddig nem vettem észre.

A csomagolás szerint a málna liofilizált (igaz, csak 2%-ban). Először nem értettem, mit jelent, de kiderült: ez egy szárítási eljárás, ami ultramodern és ráadásul egy ilyen apró szemű és sérülékeny kis gyümölcsnél, mint amilyen a pici, védtelen málnaszem, kevésbé sérül a gyümölcs. Jó hír: emiatt is valószínű, hogy igazi málnát használnak. Szépen lefagyasztják a málnát, aztán nem hagyják se felolvadni, se párologni, így aztán kiszárad szépen, benne a magokkal.
Ez a csoki mindenképpen fenomenális. Az apró aranyló magok igazi diadala! Még akkor is, ha másfelé az arany málna nem éppen az elismerés jele.

 

Tibi étcsokoládé málnadarabkákkal
100 g

5 komment
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr85876670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amison 2009.01.23. 16:04:14

Az Anyukám (Rózsika) lekvárjában is vannak magok. Ettöl aztán ropog a lekváros palacsinta az ember foga alatt.
Egyéb: A Beának meg vettem abszintos csokit. Te is kérsz olyat??
Üdv a Csokoládé Múzeum városából!:)

kuala 2009.01.29. 04:55:00

Imádom ezt a csokit, és behűtve tényleg finomabb!
Csak így tovább kedves he, nekem már szereztél egy pozitív íz élményt :)
( sajnos van hogy olyan csokikról írsz amiket esélyem/energiám/pénzem sincs beszerezni, de ez most megvolt )

he 2009.02.01. 23:49:18

@amison: Hahó!!!!
Rózsika lekvárját egyszer megkóstolnám - és naná, hogy vevő lennék egy abszintos csokira is - jó az egyáltalán?
Üdv Neked, te szerencsés a Csokoládé Múzeum városában!
Írok mailt ;)
É

he 2009.02.01. 23:54:30

@kuala:
Kedves Kuala!
Óóóóóóó, nagyon örülök, ha sikerült ízélményt szereznem neked. Most, hogy visszanéztem a csokikat, amikről írtam, tényleg a különlegességek dominálnak - pedig elsősorban az olcsóbb bevásárlóközpontokban szerzem be a csokikat - igaz, karácsonyra szuper tábláscsokikat kaptam :)
Készülök a Vadászról is írni, és már írtam a nagy kedvencemről a kapucínerről, korábban.
Neked melyik csoki a kedvenced?
É

amison 2009.02.13. 21:19:43

Nem tudom, hogy jo-e az abszintos csoki(bonbon), de viszek Neked egyet marcius elejen haza:)
süti beállítások módosítása