csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Vámpírcsoki

2011. május 29. 23:15 - he

Hagyjuk a Twilight-ot és Robert Pattinsont, jó?

Ha jól tudom, ezt a csokit még a nagy Alkonyat-mánia előtt találták ki. A borítóján a vértől csöpögő feliratot felbontva egy nagy, vámpírfogas száj próbál belénk harapni. Ez a duplaborító mintegy plusz fül van a rendes papírdobozba rejtett csoki fölött. Magának a csokinak semmi köze a vámpírokhoz (a párhuzamtól, amit a szex és a vámpírok és a szex és a csoki között szoktak vonni, most tekintsünk el - vagy aki nem tud, szerezze be a Déli Felhő vámpír-számát).

A csoki maga teljesen egyszerű, mindenféle cicomától mentes kockákból álló, finom és jó minőségű tejcsokoládé. A csomagolás szerint hozzáadott kakaólikőrt én nem érzem ki belőle, a vaníliaillat viszont az átható tej(por)szaggal átitatva valamiért az állatokat juttatja eszembe. Konkrétan az igazi tehénből származó tej átható és jellegzetes szagát.

Apropó.

Meséltem már, hogy van egy olyan denevérfajta Dél-Amerikában, amelyik vért szív? Apró kis lényecskék ezek, és alvó állatokat, néha még gyerekeket is megtámadnak. Első számú áldozataiknak azonban a tehenek számítanak. A denevérek odarepülnek, belemélyesztik a kis fogaikat a tehén oldalába, a nyálukkal alvadásgátlót és fájdalomcsillapítót juttatnak a hozzájuk képest gigantikus kérődzőbe, és a nagy, szőrős felületen soha senki nem is találná meg az apró kis tűszúrásnyi fognyomaikat, ha ezeknek az aprócska élőlényeknek nem lenne véges az űrtartalma.

Igen, szó szerint kell érteni: minél több finom meleg vért szív magába a denevér, annál többet kell ürítenie, mégpedig rögvest. És hiába minden, ezzel szegény vámpírok mindig le is buknak.

És hogyan ölik meg ezeknek a kisvámpíroknak a teljes kolóniáját a babonás bennszülöttek?

Elkapnak egyet, bekenik a hátát méreggel, és mikor az hazarepül, a tisztaságra és összefogásra kényes barátai lenyalogatják róla, és elpusztulnak, mind.

A csokira visszatérve: a csomagolásból kiderült, hogy ez a csoki is Louis Barnett gyárából került ki, aki – miután eltanácsolták az iskolából – 12 évesen alapította meg a saját csokigyárát (most 19 éves). A legtöbb táblás csokoládéjának a borítóján különböző kihalás szélén álló állatfajok láthatók, s a ma már nem is olyan kicsi Louis elvileg minden csokijának árából az adott állat megmentéséért küzdő szervezetnek is juttat egy részt.

Vajon kik kapnak a vámpírcsokijából?

A pici vérszívó denevérek jogi képviselői?

Vagy az a titkos alap, ami a vámpír-sztorik fennmaradását támogatja? (Esetleg egy titkos klub, amit a vámpír szó névadójáról, Vámbéry Árminról neveztek el? Vagy a biztosan létező Lord Byron emlékezetét éberen tartó társaság?)

Vagy egy olyan pszichiátriai osztály, ahol a Twilight-mániában szenvedő tinik rehabilitációja zajlik?

Mindenképpen ajánlom megvételre azoknak, akiknek Pattinson lóg a falán. Ajándékba különösen teliholdkor jópofa átadni, természetesen farkasember jelmezben.

 

Take a bite

The Milk Chaocolate Bar That Bites Back 75 g

Milk Chocolate

szegedi csokibolt

ajándék volt :)

 

Szólj hozzá!
Címkék: tej

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr332942093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása