csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Megjöttek a piros ruhás csokifickók

2013. november 05. 03:18 - he

 

Savazás jön – ezért is vettem kölcsön a fotókhoz a testvérem saválló Tacoma csizmáját, amibe beletojt a Mikulás. Mert igen, igaz, hogy még csak november 4-e van, de a Halottak Napját kihasználva a szorgos bevásárlóközpontos árufeltöltők mára csokimikulásokat halmoztak fel a polcokon.

Lássunk pár korai Mikulás-figurát!

mikik.jpg

Politikai hovatartozáshoz méltóan választhatunk piros ruhásat és narancssárga ruhásat is akár – utóbbi az egészség jegyében egyébként még diabetikus is. Jelzésértékű kisebbséget juttathat eszünkbe a mindössze 9 grammos cuki kis figura (a Bocis, eddig szerintem ez volt a legfinomabb). Nagyobb kiszerelésben olcsóbbak – a legkisebb 50, de a legnagyobb is csak 150 HUF.

Hirdessen Ön is Mikulással! - mondhatnánk, hiszen már nemcsak figurák, de Télapós csokik is vannak: a Pepita például egy rumos-diós csokit csomagolt be így, „Csokizz a Mikulással” felirattal. Aki az íz miatt a Lottó szeletre asszociál, rosszul teszi: ez szerintem egyértelműen rosszabb: kicsit diós, nagyon rumaromás.

Mire vigyázzunk, ha minőségi csokimikit akarunk venni:

  • ha tejbevonó van ráírva, ne vegyük meg

  • nézzük meg, mi van ráírva, ne a kicsomagoláskor érjen csalódás az íz miatt

  • tapogassuk végig, nehogy törés legyen benne

  • óvatosan szállítsuk, a döntő többségük üreges, és könnyen behorpad

  • ha nincsenek az ízben extra igényeink, nyugodtan válasszuk ki a számunkra megfelelő „design”-t

mikik_.JPG



mikk.JPGÉs ha már design: vessünk egy pillantást ezekre a mosolygó, jóságos arcokra! Érdekes, hogy van olyan, aki a Mikulás jóságát a szemüveggel próbálja érzékeltetni, ugyanakkor egyre több az olyan Mikulásfigura, aminek a csomagolásán elcsúszott a szájfesték, és emiatt olyan kirúzsozottnak tűnnek. Van zsákjukban minden jó: pirosalma elvétve, de már a mai felhozatalban is vannak különbséget – bár a legtöbb figura zsákjából plüssmaci kandikál ki.

 

 

 

 

 

 

 

mik_.JPG

Persze, ahogy a nyusziból húsvétkor, úgy a csoki Mikulásból is presztízskérdést lehet csinálni: ilyenkor nem is a minőség, hanem inkább a nagyság a lényeg – ilyenkor szerintem az a szerencsés gyerek, aki (ha már a nagy figurát ki kellett tennie az ablakba), legalább kap valami más édességet is. Egyébként meggyőződésem, hogy a kertitörpékhez hasonlóan (igen, olvastam erről egy tanulmányt, a törpék az ókorból eredő sentinelek, akik eredetileg a nagy szerszámú Priaposz szobraiból eredeztethetők, aki elkapta egy körre azokat, akik gyümölcsöt loptak) szóval szerintem azért szokás a Mikulásokat kitenni az ablakba, hogy távol tartsák a gonoszt és a tolvajokat a házunktól. És emiatt fontos a méret is. (Ezt most inkább ne képzeljük el.)

miiik.JPGÉs igen, mind tudjuk, hová vezet a Mikulás ünnepe manapság. A karácsonyhoz, amit a fogyasztó társadalom gyermekeiként inkább csak úgy kéne neveznünk: potlach, vagyis mindenki erejét és anyagi lehetőségeit meghaladva ajándékoz boldog-boldogtalannak a szeretet nevében. Szerintem inkább készítsünk újrafelhasznált dolgok segítségével karácsonyi ajándékot: a Mikulásokat a legkönnyebb süteménybe sütni, nekem különösen a Brownie-k jöttek be, mint optimális Télapó-temetők.

 

 

 

Mikulás 80 g

Kakaós tejmasszából készült üreges mikulás-figurát145 HUF

Mikulás figura 40 g

Kakaós tejbevonó masszából 73 HUF

Tejcsokoládé Mikulás 18 g

99 HUF

Diabetikus tejcsokoládé Mikulás 18 g

99 HUF

Boci tejcsokoládé Mikulás 9 g

49 HUF

Pepita Rumos-dió ízű szelet

29 HUF

1 komment
Címkék: tej figura
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr465615172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

plan 9 2013.11.05. 04:29:10

Az első mikulások első posztja? :)
De remélem egy mikulás még nem csinál telet!
Aranyosak az első képen, mint egy családi fotó :D
süti beállítások módosítása