csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Nyári frontvadász

2013. augusztus 05. 09:39 - he

Sólyom, Sas, Sky, MIG 21. Utóbbit ajánlom.

mig21.jpg
A kis hatótávolságú repülőgéptípusról elnevezett szelet látszatra olyan, mint egy túró rudi, de túró helyett tejcsokiba mártott kókusz van benne, kb olyan koncentrációban, mint amilyenben a Bountyban, csak anélkül a rengeteg émelyítő cukor nélkül. Nagyon-nagyon kókuszos (a szálacskák a fogaim közé is szoktak ragadni). Érezni a tejport is, de valahogy nem „műbb” mint a többi kókuszos csoki. A tejcsoki – azon kívül, hogy talán a legédesebb ebben a szeletben – sajnos nem érdemel több szót, mondhatnánk snassz.

Viszont 98,2 mg koffein van benne.

Vagyis egyetlen MIG 21-ben több koffein van, mint egy 250 ml-es Red Bullban. A bikával ellentétben a harcászati repülőgép meglepően lassan (de mondjuk helyből) emel fel, és a végén nem hirtelen katapulttal érünk földet. Kis tömeg – nagy teljesítmény. Nem csoda, hogy naponta max. 2 szelet elfogyasztását ajánlják.

Mivel a chipsadó a koffein és a taurin együttes jelenlétére sújt le (tudtommal legalábbis), elvileg a MIG21 mentes az ilyesmitől. Az ára ehhez képest 315 HUF, és eddig csak és kizárólag az Immedio-ban láttam, ahol apránként felvásároltuk az összeset. Ki tudja lesz-e utánpótlás? Vagy a csehek repülőgépei is magyar sorsra jutnak? A cseh gyártó,a kifejezetten gluténmentes édességeket is gyártó Coko Klasik weboldalán ugyanis nyoma sincs a MIG-eknek, bár a komáromi forgalmazó honlapján még szerepel, úgyhogy reménykedem.

Ilyen rekkenő hőségben, amikor a legtöbb ember vérnyomása amúgy is mélyrepül, egy MIG21 kifejezetten hasznos lehet: behűtve, reggelire főleg.

MIG 21

energy bar

315 Ft az Immedioban

275 Kcal/szelet

1 komment
Címkék: koffein kókusz

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr775445645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bon Viki · http://chocologia.blog.hu/ 2013.08.14. 11:37:53

Ilyet még nem is láttam. Ez a koffeinbonba érdekel!
süti beállítások módosítása