csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

„Cseri”

2012. április 26. 23:32 - he

Annyiféle csokitölteléket kitaláltak már, hogy nem is értem, miért tűnik úgy, hogy a cseresznye kicsit a háttérbe szorult. A Milka most pont egy ilyen új ízzel rukkolt ki: ráadásul nem is egyedinek van feltüntetve, szóval lehet, hogy sokáig marad a választékban.

milkCHERRY.jpgEz egy nagyon édes csoki, a tejcsoki is, és a tejszínes krém is émelyítően édes, egyedül a cseresznye dobja fel, aminek szerintem pont olyan íze van, mint a „két komponensű” joghurtok cseresznyezseléjének – van egy kis műíze, és nagyon koncentrált. Van egy hasonló édességrecept, aminek szerintem szintén hasonló íze van: mint mikor a vaníliás pudingport kis adagnyi cseresznyeszörppel felöntve főzzük meg. Az a szép ebben a csokiban, hogy a krém nyúlik, és ettől az embernek olyan furcsa érzése támad, mintha valami plazmával pepecselne, az állaga valahol a krém és a folyós karamell között van.

Hogy miért kötődne a magyarokhoz a cseresznye azt nem tudom, de talán van még, akinek rémlik, a ma már gebe Nigella Lawson magyar(nak képzelt) szendvicse, ami köménymagos barnakenyérre kent krémsajtból és feketecseresznye-dzsemből állt (a youtube videó tegnap még megvolt ma már nincs – már nem is csodálkozom).

Ajánlott retro

 

Milka Cherry Cream

Milka alpesi tejcsokoládéöltelékkel

100 gramm

a tesómtól kaptam ajándékba, Lenke néninél vette

 

Szólj hozzá!
Címkék: cseresznye tej

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr344475655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása