Annyiféle csokitölteléket kitaláltak már, hogy nem is értem, miért tűnik úgy, hogy a cseresznye kicsit a háttérbe szorult. A Milka most pont egy ilyen új ízzel rukkolt ki: ráadásul nem is egyedinek van feltüntetve, szóval lehet, hogy sokáig marad a választékban.
Ez egy nagyon édes csoki, a tejcsoki is, és a tejszínes krém is émelyítően édes, egyedül a cseresznye dobja fel, aminek szerintem pont olyan íze van, mint a „két komponensű” joghurtok cseresznyezseléjének – van egy kis műíze, és nagyon koncentrált. Van egy hasonló édességrecept, aminek szerintem szintén hasonló íze van: mint mikor a vaníliás pudingport kis adagnyi cseresznyeszörppel felöntve főzzük meg. Az a szép ebben a csokiban, hogy a krém nyúlik, és ettől az embernek olyan furcsa érzése támad, mintha valami plazmával pepecselne, az állaga valahol a krém és a folyós karamell között van.
Hogy miért kötődne a magyarokhoz a cseresznye azt nem tudom, de talán van még, akinek rémlik, a ma már gebe Nigella Lawson magyar(nak képzelt) szendvicse, ami köménymagos barnakenyérre kent krémsajtból és feketecseresznye-dzsemből állt (a youtube videó tegnap még megvolt ma már nincs – már nem is csodálkozom).
Ajánlott retro
Milka Cherry Cream
Milka alpesi tejcsokoládéöltelékkel
100 gramm
a tesómtól kaptam ajándékba, Lenke néninél vette