csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Boldog szülinapot, Erzsébet!

2011. június 12. 10:21 - he

Mivel a királynő szülinapja április 21-én van, de „a hagyományokhoz híven” június 11-én ünneplik, és mivel világoskék-fekete szerelést választott az ünnepléshez (szerintem kifejezetten sápasztja), hadd emlékezzek meg egy olyan szülinapról, ami egy, az emlegetett hölgynél röpke 15 évvel fiatalabbé. Merthogy 70 éves. És Tibornak hívják.

A gyár honlapja szerint az alapító unokáját hívták Tibikének. Elég romantikus történet, de nem példátlan, főleg, ha igaz, hogy a legnagyobb magyar könyvkiadót és -áruházláncot a lányáról nevezte el a tulajdonos, vagy itt volt pár éve a „Ferinek nem” nápolyi szelet, amit állítólag azért neveztek el így, mert egy Ferenc nevű pasi túl sokat evett a gyártósorról (talán politikai okokból hagyták el később a nevet?).

A Bonbonetti mindenesetre kétféle csokival ünnepli a szülinapot – a csokiét, nem a gyáralapító unokájáét. Az egyik egy narancsos étcsoki, narancsdarabkákkal. A nem túl édesszájúaknak is ajánlom: meggyőzően magas kakaótartalom, szépen kiegészítve az édesen savanykás naranccsal. Finom.

A másik szülinapi meglepi a – taratatadam – dunakavicsos tejcsokoládé. És itt álljunk meg egy percre. Adott egy bevált termék, meg adott egy másik bevált termék. Hogy mi a fenének tartott ennyi ideig, míg a kettőt összetették?! Mert jó. Az összetört dunakavics éppen olyan ropogós, mintha magában ennénk, és érdekes módon az utóíze is dunakavicsos. A brutálisan sokszínű kavics színei sajnos vagy sem, de nem látszanak sem a tábla elején, sem a hátát, de ha megnézzük a törésvonalakat, ott már láthatunk mindenféle színfoszlányokat (vagyis a dunakavics masszív cukormázának darabkáit), és a földimogyorót. A tejcsoki egyfajta édes keretbe foglalja az egészet. Kár, hogy limitált.

A csomagolás külön érdekessége, hogy a papír belsejére a Tibi reklámjaiból nyomtattak hármat. Nekem ugyan a csoki a lényeg, de muszáj három kiragadott mondattal bemutatnom, mennyire magyar ez a csoki, vagyis mennyire követte a kor változásait, tehát tessék hátradőlni!

Nemcsak a mama kedvence

A recept titkos, de tudjuk, hogy a sok kakaó az, ami olyan mennyeivé teszi.

 

 

Szoknyában a mini, csokiban a tibi

Ezzel egy új keletű pesti mondásra utal, amivel a szellemes és vidám munkáslányok ugratják a férfiakat a gyárak folyosóin: a világon egy fiú van, akivel igazán jól érzik magukat, ő tibi!”

Tibi, a kakaó szakértője

A véremben van a pörgés, a lazítás, a szerelem és a boldogság. „ - mondja egy kakaóbab.- „Ezekre mindenkinek szüksége van és nem a neten vagy egy valóságshowban fogjátok megtalálni, hanem a kakaóban.”

Csak nekem tetszik jobban a régi? Talán nem.

És.. azt mondtam már, hogy ha egyszer benevezek a megasztár 9512-be, akkor az egyik előadott dalom az lesz, hogy „Boldog szülinapot”?

 

 

Tibi

 

limitált kiadás, étcsokoládés-narancsos

limitált kiadás dunakavicsos tejcsokoládé

360 Ft volt a Tescoban

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr522976886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása