csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Had a break

2011. január 21. 23:30 - he

Muszáj volt egy kis szünetet tartanom, de most megtriplázom a visszatérést: 3 Kit Kat egy dobozban. Hogy mást se érjen meglepetés: ez mindössze annyit jelent, hogy három Kit Kat van egy dobozban. A hosszú, elegánsan csillogó vastag tejcsokibevonat alatt 4 vékony, dupla ostya van. Magyarul: vékonyra szelt csokis nápolyi. De tartsunk is szünetet.

Az alapreceptet 1920 körül találták ki, s ahogy kezdett befutni (ami jobbára a második világháború utánra tehető), úgy kezdtek nagyobb cégek érdeklődni a népszerű szeletek után. Egy darabig több cég tulajdonában volt a gyártási jog, aztán már csak kettő maradt: a Hersey Amerikában és a világ összes többi részére a Nestlé, amit tavaly tavasszal éppen a Kit Kat gyártása kapcsán támadott durván a Greenpeace (egyikmásik kampányklip elég durva, szerintem ne nézzük evés közben). Az orángutánok élőhelyének tönkretételével vádolták az óriáscéget.

A szelet gyártásánál anno arra alapoztak, hogy akkorára gyártsák a vastagon összecsokizott ostyalapocskákat (vagyis az „ujjakat”), ami biztosan elfér egy tízórais dobozban. És ez a jó a mostani kiszerelésben is: nem csak egy 4 soros „táblát”, de háromszor négy sort oszthatunk meg.

A kilencvenes évek végén kezdtek gyártani különálló szeleteket, amiknek az alapelve legtöbbször az, hogy az eredeti két ostyalaphoz képest több és magasabb az ostya-halom. Na, azoknak van az ostyán és a kakaós krémen és bevonaton kívül más ízük, egyébként Európára nem jellemző, hogy a Kit Kat bármivel tupírozva lenne.

Talán mert eredetileg volt egy japán cég is, ami egy ideig KitKatot gyártott, úgy tűnik, ott rendkívül népszerű. Nem csak, hogy Koji Suzuki szövegeket csatolnak hozzájuk (ő az, akinek a novellájából a Kör című filmet forgatták és írt wcpapírra is), de rengeteg ízben gyártanak Kit Katot. Hogy tényleg csak néhányat említsek, van almaecetes, rágógumiízű, sós karamellás, citromos borsos, uborkás, édesburgonya ízű, zöld teás, wasabis, gesztenyés, roston sült kukorica és borízű is.

A Have a break, have a Kit Kat! Szlogent még mindig sokszor próbálják az ostyalapok töréshangjával eladni – valahogy mégsem annyira jellegzetes, mint a Magnumé...

De a lényeg: ne keverjük össze a Kitekattal – a macskák amúgy sem érzik az édes ízt.

 

Kit Kat Multipack

389 Ft a Tescoban

 

6 komment
Címkék: tej ostya

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr22604045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alapvető Emberi Jog 2011.01.22. 10:40:50

Nem érzik az édeset, lehet.
Ám de volt egy macsekunk, aki (igen...) a Milkát szerette, de a Nestlét nem.
Persze nem ilyen förmedvényt, csak a táblásat (hja, akkor még volt Nestlé tábla).
Meg a Kinder tojáscsokiját, amit én nem szeretek, ellenben a hüjegyerekfelyes (átlagban jó az 'ly' és 'j' arány) táblás Kindert igen.
Erre tessék gombot varrni.
Persze, megdobhat valaki egy ilyen multipack-gyűjtővel... :-))

nadiposzata 2011.01.22. 11:12:08

Azt nem tudom, hogy hová tűntek róla a jópofa 4 soros feliratok. Ha jól rémlik most már mindegyiken csak márka jelzés van.

tlantos 2011.01.22. 11:14:32

Errol jutott eszembe, hogy van meg vesztartaleknak egy kis kitkat senses (gyakorlatilag kitkat-be oltott bueno, alul kitkat, folotte mogoyors krem,es az egesz csokiburkolatban), be is hutom, ugy jobb :)

knorbert 2011.01.22. 12:38:43

Imádom a KitKat-et. Egyszerű de nagyon finom, ízletes és könnyű. Egyébként egy szuper köztéri promóció: picasaweb.google.com/knorbert/KreativElmekSzulemenye#5559206520822004258

knorbert 2011.01.22. 12:53:17

@tlantos: nekem az annyira nem jött be, jobb a bueno. Főleg a fehércsokis, csokiszórt.

Temptress 2011.01.28. 01:25:07

Én nem rajongok a kit kat-ért. Viszont az új limitált Milka csokikról írhatnál egy tesztet, ha már kiadták. Én a szilvás tejkrémeset kóstoltam eddig, jó volt.
süti beállítások módosítása