Sok, sok, sok étcsoki, sötét, édes, remek. És közben az eperszínű krém, aminek olyan íze van, mint a rózsaszínű porcukornak, amiben korábban egy csomó túlérett eperszemet forgattunk meg. És a színe egyenesen Barbie-s, de a kinézeténél sokkal finomabb, persze.
A csoki maga a szokásos Tibis felállás: a megszokott, jó minőségű étcsoki, vastagon, ahogyan kell, rajta önálló bonbonhüvelyeknek is megfelelő dudorok, bennük a rózsaszínű epres krémmel. Az eper furcsa szerzet csokival: szerintem étcsokival sokkal finomabb, mint tejcsokival (fehérrel még ki sem próbáltam). A kedvenc (kölcsön) csokis könyvem szerint egyébként ha egy epret szeretnénk bevonni csokival, akkor a gyümölcs a „bevonása előtt még egy cukorréteget igényel, mert saját cukortartalma túl kevés a keserű csokoládé markáns ízéhez képest.” Mondjuk esetünkben csak eperaroma van a krémben, így ezt a problémát megfelelő módon kompenzálták.
Javaslom: ügyesen harapdáljuk le róla a vastag étcsokitalpat úgy, hogy próbáljuk a felszínét sem súrolni a krémnek, viszont néhány csokiforgácsot hagyni a széleken. És így pontosan úgy néz ki, mint amilyennek egy amerikai-japán Harajuku baba stilizált fejét képzelem egy rajzfilmben. Szinte kedvem lenne Gwen Stefaninak küldeni pár ilyen táblás csokit (egy Harajuku parfümért cserébe).
Egyszerűnek, kislányosnak és rózsaszínűnek tűnik – pedig kifejezetten édes és ennivaló és összetett.
És ha már egyszer-kétszer megígértem, hát most szólok: lesz egy játék is hozzá.
Tibi epres krémmel töltött étcsokoládé
100 g
ajándék volt :)