csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

A legvidámabb Barack

2010. január 19. 23:15 - he

Micsoda marketingfogást kreáltak volna Obamáék, ha odaát értenék ezt a szót! (Arabul, asszem, az „áldás” szóhoz van köze a keresztnevének.) Kicsit utánaolvastam, és kiderült: a kajszibarack és sárgabarack mellett tengeribaracknak, sőt, majombaracknak (mások szerint meg nem ezt, hanem a kivit nevezik így) is nevezik azt a gyümölcsöt, aminek liofilizált, vagyis lefagyasztott cafatkáival dúsították az egyik Tibi Prémiumot.

Helytálló ám itt a cafatka. A málnás Tibi Prémiumon nagyon látszik a málna. A citromosban annyira citrom van (ahogy írtam), hogy önkéntelenül is elgondolkodtam azon, hogy milyen pici részeket kellett ebbe a csokiba tenni a kajsziból ahhoz, hogy a látszat ellenére az étcsoki lenyomja a sárgabarack ízét. Maga az étcsoki-tengeribarack párosítás önmagában jó ötlet nagyon, csak éppen utóbbit keveslem (jelenleg 2%). Azt hiszem, a tejcsoki alapból lenyomná a kajszit az édességével, de ezen a csokin felbuzdulva eldöntöttem, hogy szerzek aszalt sárgabarackot (óóó, milyen finomak is azok a töttyedt édeskés-savanykás narancsszínű gömbök!) és próbaként különböző csokiba fogom mártani.

Ami viszont abszolút csúcsszuper ebben a csokiban, az az illata.

Most képzeljük el a nagymamámat, ahogy egy hatalmas nagy fazékban kevergeti a kajszilekvárt, gondosan, aztán üvegpohárban, megkevergetve-megfújva ad belőle a kóstolót. A konyhában minden ragad, a konyharuháktól a merőkanalakon át az unokákig. És minden barackillatú. És nem nyitunk ablakot. Na, pont ilyen illata van ennek a csokinak: bárhol megtalálod, ha nem zártad elég gondosan vissza.

Vannak más sárgabarackos csokik is, amik ennél kevésbé illatosak, és furfangosabbak: az embernek pl. eszébe juthat a Boci sárgabarackos-kekszes csokija, amibe egy jó adagnyi barackpálinka(ízt) is csempésztek vagy a noname lengyel csokik, amiknek a tölteléke sárgabarackos krém. Azok... mások.

Ezt a csokit úgy lehet a legjobban élvezetessé tenni – szerintem – ha hagyjuk majdnem totálisan elolvadni a csokikockát a szánkban, és miután a csoki nagy részét már lenyeltük, a nyelvünkön a kisebb étcsokiba burkolt apró kajszidarabkák maradtak. Ezek egyébként érdekesen sercegnek a végén.

Egyébként érdekes, miért nem felkapott ez a gyümölcs – azt hiszem, fentebb az összes ismertebb sárgabarackos csokit felsoroltam. Hát, hiába, a Barack keresztnév sem szerepelt soha a top 100 névben az USÁ-ban. Talán majd jövőre.

 

Tibi prémium sárgabarack darabos

étcsokoládé sárgabarack darabkákkal

100 g

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: barack ét
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr241686306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása