csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Gluténmentes izé...csokis szelet

2009. december 29. 11:13 - he

Ételallergiásnak lenni szívás, többszörösen is. Egyrészt csak borzalmas tünetek árán ehetnek bármit, másrészt a csillagos ég a határa a kifejezetten számukra gyártott alapanyagoknak és spéci eledeleknek. Mindezt az is tetézi, hogy a látszólag számukra ártalmatlan gyári kajákban is lehet olyasmi, ami kiveri a biztosítékot – ha csak arra, a szinte mindenen feltüntetett feliratra gondolunk, hogy aszongya: „diószármazékokat és szóját nyomokban tartalmazhat”. Gluténallergiásnak lenni meg azért külön szívás, mert az emberek többségének fogalma sincs arról, mi is ez pontosan. Na, a Wikipédia szerint egy gluténallergiás nem ehet semmit, aminek köze lenne a búzához, árpához, zabhoz, rozshoz.

Úgyhogy miből van ez a szelet, amit bemutatok?

Rizsből, így van.

Ráadásul nem tartalmaz sem tojást, sem tejet, sem tartósítószert.

Ezek alapján kb azt kaptam, amit vártam, amikor kibontottam a „kakaós rizses szeletet”: egy nagyadag barna színű puffasztott rizst, amiket valszeg a valójában igen kevés cukor ragacsoz össze. Az egész tényleg, de tényleg elég ragacsos, s kivételesen egyet kell értenem a csomagoláson szereplő „Ha kinyitotta, még aznap fogyassza el!”-felirattal, mert ha abbahagyjuk a rágcsálását, azonnal kiszárad. Nem túl intenzíven édes, annál inkább kakaós. De azt hiszem, összesen ennyi jó van, amit erről a szeletről elmondhatok, mert (igaz, reggelinek szánták) semmi különösebben élvezetes nincs benne. Tényleg olyan, mintha a csak puffasztott rizsből álló, alig cukrozott müzli-félénkre elfelejtettünk volna tejet önteni.

A csomagolása annyira furcsa, hogy ilyet még nem is láttunk. Az addig okés, hogy nagy, áthúzott búzakalászok vannak rajta (a fokhagymaallergiámat a magam részéről pici denevérekkel szimbolizálnám), de a csokis-rizses szelet borítója egy nagy matrica (rajta az összetevők négy nyelven), ami alatt nincs semmi. Fura, nem?

A gyártó egy pici valenciai cég, és azt írják, először a spanyol királyi családnak szállítottak reggelinek valót, aztán nagyobb piacban kezdtek gondolkodni. Itt jegyzem meg, hogy aszerint, amit eddig a gluténallergiáról összeolvastam, ez az átok az európai népcsoportba tartozókat sújtja, ami egyből le is szűkíti azért ezt a nagy piacot.

E csoki-féle alapján adjunk hálát azért, ha nem tartozunk a célcsoportba. Egyáltalán: lehet olyan gluténmentes csokit kapni, ami igazán finom???

 

 

Sun-Sol Choco Rice

21 gramm

196 Ft

3 komment
Címkék: rizs glutenmentes
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr381630050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

146159 2009.12.29. 20:28:25

Ő is gluténmentes. Ha fele olyan finom mint amilyen szép, akkor kapni lehet.. jó drágán és jó messze.

www.hotelchocolat.co.uk/Delicious-Chocolate-P310013/

Tényleg, hogy kerül egyáltalán a csokiba glutén? Mihez kell bele?

he 2009.12.30. 11:49:24

Hú, ez már maga egy mestermű!!!! Biztosan finom is... Utánanézek ennek a glutén-dolognak, sztm egy sima és jó minőségű csokiban nem lehet ilyesmi, de amint olyan töltelék van benne és/vagy olyan gyártósoron készül, amin bármilyen keményítőtartalmú cuccot gyártanak, nem ehetik. De még utánajárok.

f_i_f (törölt) 2010.01.13. 11:00:44

ööö hát ja. nem egy leányálom. lehet enni finomakat nagyon drágán. a boltban kapható szinte összes csokiban a végére szokták odabiggyeszteni: nyomokban x, y, és búzafehérje található.
süti beállítások módosítása