csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Vegyél levegőt!

2009. november 03. 02:55 - he

Van egy reklám valamelyik horvát tévécsatornán, amiben egy pasi levegőt pumpál a csokiba. Őszintén szólva fogalmam sincs, hogyan csinálnak ilyesmit. Egy biztos: megéri a "buborékos" csokikat kipróbálni, mert (legalábbis az ismerőseimből kiindulva) van aki utálja, és van, aki rajong érte - átmenet nincs, talán csak én. Ettem már ilyesmit, de annyira nem hatott meg, hogy írjak is róla. Mostanáig.
A Bocinak van egy étcsokoládés narancsízű aeros csokija, ami illatra teljesen ugyanolyan, mint a békebeli narancszselés szaloncukorcukor (a narancszselészínű áramlat más, az kandírozott - már akinek ez mond valamit). A külseje finom, vékony étcsoki, a belseje brutálisan narancsszínű (jegyzem meg: a paprika kivonattól), narancsillatú - és a zselés állagot kivéve tényleg teljesen olyan, mintha a szaloncukrot majszolnánk - épen csak jóval kevesebb cukor jut a szervezetünkbe - ha Norbi, Alexandra vagy egy feltörekvő táplálkozási guru valaha csokit akar csinálni, ajánlom a buborékosakat a figyelmébe.
El is nevezhetnénk narancsosszaloncukor lightnak.
Egyedül az olvadó buborékok szlogen az, ami sztm átverés: egy buborék maximum szétpattan, vagy eloszlik (s marad mi volt a tiszta lé, igyál), vagy elszáll, extrém esetben kipukkad. Ha sajtban van, akkor részemről megszűnik, ha lerágom róla azt, amitől lyuk vagy buborék. Egyébként ha már buborék: a legegyszerűbben - igaz, zselés állagút - de lehet úgy otthon ilyesmit gyártani, ha a pudingport nem tejjel, hanem valami szénsavas szörppel főzzük össze, mert ilyenkor a krémben maradnak pici buborékok is. Ezt a csokis változatot nem így képzelem, mégcsak pumpával sem, hanem egy hatalmas gyártóüsort képzelek el, benne csokival és egy kb a tűzoltókhoz illő tömlőt, amiből habzik ki a narancsszínű bizé. Aztán hagyják kicsit (ilyenkor a csokigyári dolgozók képzeletemben mind a szürrealizmus fellegvárában érzik magukat a nagy narancsillatban), aztán öntenek rá még egy adag csokit és már kész is.
Ó, és ha már fogyókúrás csoki, hadd idézzem a csomagolás vérforraló megjegyzését: "Gondolta volna? Hogy a csokoládé a kiegyensúlyozott étrend  részeként az élet apró örömeinek egyike lehet?"
Pukk.

Boci aero étcsokoládés narancs ízű
74 g

 

1 komment
Címkék: narancs buborék ét

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr521494679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

i1 2009.11.12. 15:15:24

Pontosan: Kandírozott mandarinzselészínű áramvonal. :-)
A csoki pedig finom. :-)
süti beállítások módosítása