csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Kávé, Sam!

2009. július 21. 12:03 - he

És akkor a herceg odaosont a szendergő Csipkerózsika ágya mellé, egy pillanatig gyönyörködött abban, ahogyan a lány alszik, majd hogy felébressze évtizedes álmából, a fülébe üvöltött: ÉBRESZTŐ! Kb. ilyen hatása van tíz csokoládéval beburkolt kávészemnek, ha hajnalban rágcsáljuk.

Sok fajtája létezik ennek az „édességnek”, s nem kell hozzá különösebb logika, ha belátjuk: a bevonat, a csokoládé minősége és mennyisége az egyik kulcskérdés. Merthogy van olyan kávészem, amit nagyon vastagon ölel körbe a csoki és van olyan, amit épp hogy csak bevonnak valamivel. És van, hogy 20-30 szemet lehet egy zacskóban megvásárolni, van, hogy egy-két szemet külön is megvehetünk, vagy dekára mérik, sőt, van, hogy ingyen juthatunk hozzá.

A McCaféban például a nagyobb kiszerelésű, helyben fogyasztott kávé mellé adtak ajándékba egy ilyet, külön becsomagolva. Kérlek, fogadj el egy törzsvásárlói kártyát is – mondta a kiszolgálóm kedvesen, ami miatt egymásra is mosolyogtunk, merthogy nem túl sűrűn járok én McDonaldsba, most is csak egy kajacsata számomra csúfos végeredményét mentem oda megtudni. A kávé valóban jó volt és sok, és viccesek a hatalmas csészék belső mintái – a csokis kávészemet meg a pénztárcámba tettem. Mert ez az egyik legjobb dolog benne, hogy -nem úgy, mint a pocket coffeet, ami nem bírja a meleget és a könnyelmű szállítást – bárhova el lehet raktározni, s felhasználni, ha ránk tör a csokoládé- és koffeinéhség.

Nos, rám tört. A csomagolásban egyetlen kávészem van (ahogy sejtettem). A csokibevontatot ha képzeletben összegyúrom, kb. ugyanakkora lenne, mint maga a kávészem, így nem nyomja el a kesernyés ízt a csoki, inkább csak kiegészíti. A vastagabb bevonatúakat jó olvadni hagyni, a „kicsi, de erős” változatoknál viszont – amilyen ez is – szerintem egyből, csokistól szét kell harapni, mert így tud a két íz egyszerre érvényesülni. A McCafés csokibevonat nem rossz, szerintem jól eltalálták a kávé-csoki arányt, s bár a kávészem elrágcsálása persze nem ér fel egy csésze klassz kávéval, de útközben megteszi.

Ami érdekességet még az összetevőkben találtam, az a sellak, ami, mint kiderült fényessé teszi a csokoládébevonatot, s nem más, mint egy Laccifer lacca nevű tetű váladéka – ettől még finom volt!

De most lássuk a csokival bevont kávészem kapcsán logikusan felvethető másik kulcskérdést: ki tudja, milyen kávészem ez? A McCaféban biztosan ki volt írva, csak nem figyeltem.

És most képzeljük el. Miután szépen megköszöntünk az ébresztést, majd eltávolíttattuk a palotából a hatékony, de üvöltöző herceget, nyújtózunk egy nagyot, s hagyjuk, ahogy az ágyunk alól előkászálódó jóképű inasunk feltegye a szokásos kérdést: Milyen kávét parancsol a kisasszony, melyik vidékről származó kávéból főzve, milyen pörköléssel és milyen díszítéssel? Kávébabszemet óhajt hozzá? Milyen csokiból és milyen vastagon?

Oké, lebuktam.

Nemrég ébredtem.

Éljen a nyári szabadság!

 

 

Frissen pörköltkávészem csokoládéval bevonva

 

McCafé

grátisz

 

Szólj hozzá!
Címkék: kávé ét
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr221258591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása