csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Bárhogy bömböl, tombol, zúg

2009. március 15. 11:16 - he

a víz, bátor küzdelemre harcra hív, ilyen a mackó nép! De nemcsak a gumimaciknak tesz jót a sokféle apró, erdei bogyós gyümölcsből készült szörp (amiknek aztán sok-sok, nem ritkán alkoholos „energia-ital” változata született), és nem csak a hús-vér embereknek, hanem a Milka legújabb limitált kiszerelésű csokijának, a Snowboardnak is.

A négy elem-csokik után, amiknek sajnos leáldozott, mielőtt az emberek igazán rákaptak volna (egyes pécsi boltosok szerint a robbanócukorkás görögdinnyéset Budapesten, a Józsefvárosban látták utoljára a piacon árulni), itt az újabb sorozat. S bár a négy elemre még visszatérek majd úgyis, lássuk, mit rejt a „Fun” elnevezésű snowboardos szelet!

Bíborszínű gyümölcskivonatot, de a legjobb fajtából! Áfonya, ribizli, málna, szamóca, fekete ribizli. Becsapós, mert az összetevőkből kiderül, hogy mindez csupán egyetlen százaléknyi az egész csokiban, s mégis olyan illatos, hogy a táskámban tárolt „utolsó kockát” csukott szemmel is meg lehetne találni. A borítón látható kép sem csalóka: minden csokikocka szélén egy vékony réteg joghurtos krém található, ami megvédi a kiszáradástól és a szétfolyástól a benne rejlő bíbort. Az egész további előnye az, ami a hátránya: a krémek „foglalata” fehér csokiból készült, alig-alig érezni a csokiízt (merthogy a fehér csokoládé nem is csokoládé). A színe viszont... valami gyönyörű a fehér, a rózsaszínes joghurt és ez a bíborszínű csoda együtt. Ha mindenáron a „fun”-nal szeretném párhuzamba állítani, akkor csak egyre tudok gondolni: ebben a csokiban az a legmulatságosabb, hogy az ember előbb-utóbb önkéntelenül is nyomogatni kezdi a kis csokikockákat, hogy az erdei gyümölcsös töltelék kibuggyanjon a fehér csokiból. A magam részéről kifejezetten az ajánlom, hogy törjünk meg egy kicsit – mert minél több apró sérülést okozunk a csoki vékony felületén, annál több sebből „vérzik”. Minden obszcenitást félretéve: tessék lenyalogatni nyugodtan.

 


Milka

Fun – snowboard
Erdeigyümölcs-joghurt

Szólj hozzá!
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr101003140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása