csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Az amerikai szajré

2013. augusztus 10. 12:37 - he

Amikor az egyik kollégám bejelentette, hogy a születésnapjára egy utazással lepte meg a családja, s a következő hetekben New York utcáin barangol majd, lefizettem. Próbáltam útmutatást is adni neki, de bíztam abban, hogy amúgy is jó dolgokat hoz majd. Mit mondjak? Remekül teljesített, ezúton is köszönöm!

Íme, a fotón a felhozatal:

amcsi_ossz.jpg
háromféle Hersey's (ha már Amerika)

kétféle Scharffen Berger, egy perui étcsoki és egy kakaóbabtöretes tejcsoki

egy Jacques Torres-féle chilis csoki

egy Wild Ophelia-féle barackos hibiszkuszos tejcsoki

és egy amerikai álom-szerűen rózsaszínű, New York feliratos nyalóka, ami Empire State Building formájú

Utóbbi kapcsán ismét előbújt belőlem a kisördög: vajon hogyan lehetne Magyarországot, vagy egy-egy várost azon belül népszerűsíteni valami ételféleséggel? (A Parlamentet nem önteném cukorba – szerintem az ott nem a játék helye.) Mondjuk, ha Budapestet a 4-es metróval azonosítanánk, egyszerűen csak újra kéne feliratozni a medvecukrot. Ami Pécset illeti: kenyértésztából, mézeskalács-tésztából vagy akár étcsokiból készítenék egy krisztogram-formájú édességet.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr885454794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bon Viki · http://chocologia.blog.hu/ 2013.08.14. 11:44:18

Mind a 3 Hersey's ről írjál ám!!!
és persze kóstolót is küldhetsz ;-)
Magyarországot lehetne pulival is népszerűsíteni. Ugyebár van fehér, fekete, szürke, maszkos fakó; négy féle csokit is lehetne gyártani ennek fényében, és ha ez nem elég, van még pár magyar fajta blökink...
süti beállítások módosítása