csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Tojásteszt

2012. április 09. 20:15 - he

Lássuk a húsvéti felhozatalt, már ami az elnassolt tojás-féléket illeti, voltaképpen mind olyan, hogy nem csak csoki, de meglepetés is van/volt benne.

Nem szeretnék a nyúl-tojás húsvétkor mindig előkerülő örök érvényű értetlenkedésbe belefolyni, de az azért sokkoló volt, amikor az egyik meglepetés-tojásban egy műanyag kiskutya volt.
Oké, számíthattam volna rá, hiszen a tojás neve „The Dog”, és az eredeti ötlet Japánból származik. Utánakerestem, és kiderült, hogy a keleten baromi népszerű kutyis (bocs, ezek nem igazi kutyák) alkalmazások után (van ugye háttérkép, táska, füzet, póló, torta, plüssállat, műcsont, tapéta és iphonera tölthető játék, amiben simogatni kell őket) most új vizekre evez a cég. Vagyis hamarosan számíthatunk The Cat és The Pig nagyszerű meglepetéstojásokra (és tapétára és háttérképre, és pólókra...). Maga a csokitojás két részből áll: fehér- és tejcsokoládé úgy egybeolvasztva, hogy a fehércsoki mint egy feltörés alatt álló tojásra emlékeztessen. Nem igazi csokiból van, hanem bevonóból, és nekem kifejezetten nem ízlett a fehércsoki.

A Marvel-es feliratú játék kapcsán azt gondoltam, talán a legújabb Robert Downey Junior-film, a Vasember 2 lesz majd műsoron, de jobban meg kellett volna néznem a csomagolást, merthogy az állt rajta, hogy The First Avenger – vagy a tavaly bemutatott Amerika Kapitányos filmből számíthattam valami kis tárgyra. Bizony. Konkrétan egy Amerika Kapitány ábrázoló dombornyomott matrica volt benne. No comment. A tojás maga viszont sokkal jobb minőségű csokiból van, mint az előző, igaz, tejcsoki ez is.

Hogy a klasszikust se hagyjuk ki, lássuk a kinder meglepetést. Most éppen a „sportoló állatok” kézzel festett múanyagfigura-sorozat van műsoron, így sikerült találnom a tojásban egy súlyemelő krokodilt (három darabban).
Sajnos, rég elmúltak azok az idők, amikor a kindertojások rázogatásával meg lehetett állapítani, hogy egy darab (vagy háromból összeállítható) műanyag figura van-e benne (akkor kotyog), vagy valami szuper kis összeszerelhető repülő vagy más forgó/repkedő/mocorgó izgalmas izé (nem kotyog). Mostanában úgy vannak elhelyezve az alkatrészek a belső műanyag tokban, hogy teljesen kitöltik azt – vagyis nem biztos, hogyazt kapjuk, amit szeretnénk.
A kindertojás csokiját én bevallom: szeretem: szerintem tökfinom a tejcsoki azzal a tejes krémbevonattal, és nem is nagyon lehet utánozni.

És ha már csörgés: a Boci nem árult zsákbamacskát (vagy tojásban krokodilt), és tudni lehetett, hogy a csokitojásukba drazsékat pakoltak. Tökjó ötletnek tartottam, és nagyon finomak is voltak adrazsék – volt narancszselés, meg földimogyorós, és mazsolás is. Szabályosan meglékeltük, hogy lássuk a szintén csokibevonatú drazsékat – de nem volt érdemes ablakot vágni a tojásra, mert nem voltak színesek. Viszont annál finomabbak.

A megmaradt csokitojás felhasználásra ajánlom a browniet, az szerintem csokitojástörmelékkel vagy mikulásdarabkákkal az igazi.

 

 

 

The Dog 20 gramm, 290 HUF volt a húsvéti roham alatt a Tescoban 

Marvel-tojás, 20 gramm, 250 volt a húsvéti roham alatt a Tescoban

Kindertojás 20 gramm, 270 volt egy százforintos boltban

2 komment
Címkék: fehér tej figura

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr44374010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ixub 2012.04.10. 14:28:14

A Kindert nagyon drágán vetted.

he 2012.04.10. 14:31:32

@ixub: Ne is mondd, tudom :(
süti beállítások módosítása