csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Fel, támadunk!

2012. január 06. 18:58 - he

Kiabálás. Sikolyok. Őrület.

Őrület felfokozva.

(Gilroy, Cocain, Burn, Leszarom, Kobra, Buldózer, RedBull, Hell, Volcraz, stb. stb., stb.)

Tuttifrutti. (Ajánlott zene.)

Szóval én nem tudom mennyi igaz az erre az esztendőre jósolt világvégéből, de az biztos, hogy nem árt kicsit rákapcsolnunk. Mondjuk guaranás energiacsokival.

Már a design is olyan, mint egy tipikus energiaitalnál, a shreknél is zöldebb ujjak pedig jól sejtetik azt is, hogy nem hópihe, hanem bizony mesterséges gyorsítórészecske íze lesz annak, amit majd megeszünk. A csomagolás oldalán látható egy pici fekete staniolfül, ezért arra számítottam, hogy a csokiban rejlő energiaitalt úgy kell majd kiinni belőle, mint ahogy a hordozható csokiskávékból szokás a feketelevest. De nem.

Belülről ez a csoki ugyanolyan, mint a csomagoláson (fehérben), és a forma a csokiréteg alatti töltelékben is megvan: pici ujjacskák, köztük a téglatesttel szimbolizált csokiszelettel. A legdurvább az, hogy ezek a legbelső ujjacskák majdnem ugyanolyan zöldek, mint a csoki csomagolásán a felirat, sőt: sötétzöld, ruganyos és csillog.

Kibontás után már az a jellegzetes tuttifrutti-illat csapott meg, amit már alapból a legtöbb energiaitaltól megszoktam (kivéve néhányat, mint pl. a Gilroy vagy a Cocain). A fehércsoki maga nem rossz, de nem vett le a lábamról (ezt, mióta egyszer kóstoltam Askinosie fehércsokit nagyon-nagyon-nagyon-nagyon nehéz is!), de a fehércsoki és a guaranás krém találkozásánál nosztalgikus hangulatba kerültem: szerintem tisztára olyan íze van, mint kiskoromban a Gabi fogkrémnek volt. (Ezt anno titokban, de csoportosan majszoltuk az oviban, imádtam.)

Maga a központi zöld zselé nem illatos, az íze pedig egy éjjelre a pohárban felejtett szénsavmentes energiaitalra emlékeztet, de azt is csak halványan.

És hogy feldobott-e?

Hát legalább három kávéval felér, sőt, érzem, hogy kipirultam.

Megjegyzem: 72 mg/100gramm koffein van benne (a RedBullban 32 mg van 100 milliliterben).

A gyártók egyébként egy fiatal rapperrel és egy, az erejét a reklám szerint a csokinak köszönő 108 éves énekessel reklámozzák ezt a terméket. A reklámban szereplő bácsika igaz, hogy 106 évesen szokott le a cigiről, hogy 61 éves felesége még pár évet kapjon belőle, de két okból sem tartom jó választásnak. Egyrészt mert Johannes Heestersnek hívják, és csak néhány olyan forrást találtam a neten, ami ne említené, hogy állítólag ő volt Hitler kedvenc színésze, aki Dachauba is elment az SS-tiszteket szórakoztatni. Nem jó reklám ez egy német terméknek (szerintem persze.)

A másik ellen-Johannes Heesters indokom pedig az, hogy idén karácsonykor meghalt.

Elvisről kellett volna lehúznotok még egy bőrt, kedves Enexy-gyártók, ő biztosan jókat dühöngene a texasi ranchán, hogy megint egy olyan reklám, ahol nem szólhat be a jogdíjakért.

Kitartást 2012 kihívásaihoz mindenkinek!

 

 

ENEXY – energia harapással

 

guaranás energiaszelet a Müller Drogériából

40 gramm

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: fehér guarana

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr553524955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása