csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

A rózsaszínű lufik

2010. április 11. 02:03 - he

Amik kipukkannak és nem elolvadnak, ahogy a reklámban mondják a buborékokról.

Bár már voltak, akik óva intettek a buborékos csokiktól (merthogy minek vennének levegőt?), egyszer már írtam a narancsosról, ami nem is volt rossz. És most itt az új, az epres.

Kívül a megszokott tejcsoki, annyi különbséggel, hogy a csokikockák tetején (ha a borító nem lenne elég sokatmondó) apró köröcskék vannak. A világosbarna tejcsoki kifejezetten kislányoknak szánt babatakarószínű.

Magukról a buborékokról egy kísérlet jutott eszembe, aminek leírását megtaláltam a neten is (3. feladat). Röviden annyi, hogy a szénsavas ásványvízbe tett tömör csokikocka felületén buborék képződik, a csokikocka felszáll a folyadék tetejére (a buborék itt elpattan persze), ezután a csokidarabka forogni kezd, majd lesüllyed. Az egész az átlagsűrűséggel függ össze, de levegővel dúsított csokival nem érdemes megpróbálni (a boci aero kockái is simán úsznak az ásványvíz tetején, kipróbáltam).

A leghülyébb hangot úgy adhatjuk ki e csoki segítségével, ha széttörjük, és megnyalogatjuk a buborékok tetejét. Ne vigyük túlzásba ezt azért, mert a buborékokból nagyon hamar sokkal kisebb buborékok lesznek, aztán meg már semmi nem látszik belőlük – és akkor meg minek vettünk pont ilyen csokit? Sajnos szerintem a muris hangok jelentik az egyetlen élvezetes dolgot ebben az epres csokiban: úgy érzem, mintha az eperjó-maradékot ennék tejcsokival bevonva és felhabosítva. Az eperjó pedig szerintem rossz.

Aki elhiszi, hogy köze van ennek a csokitölteléknek az igazi eperhez, az valószínűleg azt is elhiszi, hogy a teljes lengyel kormány úgy semmisült meg, hogy repülőgépük fennakadt egy katonai bázist körülölelő erdősáv meg-nem-metszett ágain. Vagy hihet a politikusokban. De pszt! Kampánycsend van.

 

Boci aero epres

129 Ft,-

35 g

 

2 komment
Címkék: tej eper buborék

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr171911005

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Apa kezdődik - Kampánycsend helyett: Választás 2010 a napközin - hogy ne szavazz az MSZP-re! 2010.04.11. 07:28:21

Már egy órája nyitva vannak a szavazófülkék. Remélem minden arra jogosult eléri 19:00-ig az Őt megilletőt, hiszen aki nem szavaz, az is szavaz, csak rosszul;)A mai napon a lehető legtöbbször igyekszem posztolni a választási témában, kampánycsendet NEM&...

Trackback: Apa kezdődik - Választás 2010 a napközin | kampánycsend helyett: NE SZAVAZZ AZ MSz... 2010.04.11. 07:25:25

Már egy órája nyitva vannak a szavazófülkék. Remélem minden arra jogosult eléri 19:00-ig az Őt megilletőt, hiszen aki nem szavaz, az is szavaz, csak rosszul;)A mai napon a lehető legtöbbször igyekszem posztolni a választási témában, kampánycsendet NEM&...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.18. 23:43:54

Most erre megéheztem, pedig kurvára nem érek rá kimenni a nonstopba. Picsába, picsába, picsába!
süti beállítások módosítása