csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Élvhajhászat

2009. december 06. 15:06 - he

Ez volt az utolsó. Mármint játék, amiről lemaradtunk, ti meg én. Merthogy mire a tudatalattimat bombázó reklámok elértek az akció szintjére, hát éppen egy nappal késtem le a Raffaellos játék sorsolását (a kódbeküldési határidőről nem is beszélve). Úgyhogy ezentúl minden másképp lesz: figyelmi fogok ezekre a játékokra, és megosztom veletek is, ha hallok valamit – ha meg van valakinek tudomása édességes nyereményjátékról, az kérem, dobjon egy mailt vagy egy kommentet!

A Raffaello egyébként elég offtopic itt, hiszen a 90-es években épphogy az volt a szlogenje, hogy nincs benne csoki. Aztán az, hogy milyen könnyű (értsd: nem leszel tőle kövér, ami persze nem igaz). Aztán olyasmi, hogy „többet mond minden szónál”. Namost. A csoki vágykeltő hatásairól már írtam, s hadd idézzem kedvenc Pease-könyvem egyik férfiaknak szóló passzusát: „Évezredeken át a férfiak látták el élelemmel a nőket, tanulj meg tehát főzni – ezzel stimulálod a nők agyának ősi rekeszeit.” Megjegyzem, ezzel nem értek egyet, mert elvileg anno míg a férfiak vadásztak, addig a nők bogyókat meg gyümölcsöket gyűjtögettek – ami azért jóval biztosabb és kevésbé veszélyes, mint a mamutokat hajkurászni. És véleményem szerint csokival is csak elodázni lehet egy kapcsolatban olyan balhékat, amik pl a nem-odafigyelés állandósulása miatt bukhatnak ki. Persze, ez az én véleményem.

No de lássuk magát a Raffaellot.

Kívülről szárított kókuszreszelékdarabkák, mégpedig egy olyan vékony, roppanós ostyán, amit sajnos házi körülmények között lehetetlen reprodukálni, benne nagyon édes (de tényleg émelyítően édes) krémmel, aminek a közepén egy klassz szem mandula ül. A mandula nagyon jó, hogy ott van, és az ostya is klassz, és főleg ezek miatt mindig azon kísérletezgetek, hogy hogy lehet úgy leharapni a kókusszal szórt ostya tetejét, hogy
a, ne sértsem meg a krém felületét és félgömbnyi fényes krém látszódjon
b, éppen eltaláljam a mandula felét,
extrém esetben c, néha megkísérem az egész golyóbist betenni egyben a számba, és próbálom ott összeroppantani, mint egy kígyó. (Utóbbi nehéz ügy, nekem nagyon pici a szám.).

A Raffaello finom, és talán éppen ezért van is egy csomó recept, amikkel utánozni lehet. Pl.: ez vagy ez. Szerintem, mivel az ostyát fontosnak érzem, egy házi Raffaellóba, simán lehetne pici ostyadarabkákat szúrkodni – igaz, hogy egy nagyon ostyarúdra állítva a házilag készült golyó olyan lenne, mint egy nyalóka, de hát miért ne? Érdekes egyébként, hogy melyik gyári édességet próbáljuk „lemásolni” receptekkel: a Raffaello mellett pl. olvastam már házi bounty szeletről és van egy csomó sportszelet -recept is. Ha gyártó lennék, hízna a májam, ha annyira bevett lenne a márkám, hogy a nevet belevéve próbálkozna a nép házilag lekoppintani. És... csökkenteném az árat, mert valszeg nincs pénzük mindennap megvenni.

A kókusz, a krém, a csomagolás mind fehér, s hozzá a reklámok zenéje olyannyira negédes és sznob (mint ez), hogy találtam néhány olyan válaszvideót, amiben ezt ellensúlyozzák (mint ez vagy ez a zenében és színben harmonizáló doktor House-os változat).

Ha már fehérnél és mennyországnál tartunk, akkor inkább ezt a reklámot ajánlanám (Roberto Rodrigez rendezésében), amiben a „fehér ruhás férfi” név alatt egy öregedő, de még mindig igazán John Malkovichos John Malkovich látható a másik korosodó pasi mellett. A mennybeli szőke, fehérruhás csajok meg a Raffaellós reklámok forgatási szünetében ugrottak be, miután pár golyót már bekaptak.

Ó, és hát magáról Raffaellóról meg annyit, hogy sokak szerint azért hunyt el 37 évesen, pont a születésnapján (április 6.), mert olyannyira kicsapongó életet élt, hogy elkapott valami nemi betegséget. De szerintem ettől meg nem biztos, hogy élvhajhász volt. Inkább peches.

 

 

Raffaello
150 g
609 Ft a LIDLben

 

15 komment
Címkék: játék off kókusz
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr311577988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2009.12.06. 19:28:14

Raffaelo-nak egy baja van: nem lehet abbahagyni. Általában a 4db-os kiszerelést választom, abban nincsenek külön csomagolva a golyók.

katácska! · https://www.facebook.com/kata365 2009.12.06. 19:31:20

nekem az a bajom vele, hogy ágyban fekve nem lehet enni, mert szanaszét szóródnak a kókuszdarabkák
ha csak ki nem csomagolom egy tálkába előtte.. de ha már ágyban akarok enni Raffaelot, akkor a kicsomagolásra is borzasztó lusta vagyok

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.12.06. 19:40:10

Nem vagyok edesszaju, de ha megkinalnak eggyel akkor elfogadom.

Tobbet nem is nagyon tudnek megenni, mert nekem nagyon edes.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.06. 19:42:29

Ti már elszúrtátok. Én direkt sosem kóstoltam meg, így nem szokom rá, csak az asszonynak veszek néha, had örüljön a lelkem :)

A nép fia 2009.12.06. 20:42:49

A Rochert sokkal jobban szeretem, de azért... ezt sem dobnám vissza, ha most hozzám vágnának egy dobozzal!
Ferrero Rocher-es recept van esetleg? Bocsi, lusta vagyok rákeresni.

pizsama 2009.12.06. 20:43:36

Nők Lapjában is volt nemrég egy jó "házi raffaello" recept!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.12.06. 21:29:51

Nagy kedvencem, szerintem összességében nem annyira durván édes. A Rocher sokkal durvább, a Raffaelo inkább szétolvad...

terran 2009.12.06. 21:55:26

én egy teljes dobozt is meg tudok enni

a háziról pedig.. a múltkor nővérem csinált bátyám szülinapjára. Finom lett, de persze nem lett olyan jó mint a bolti

terran 2009.12.06. 21:56:01

@pizsama:
na, biztos onnan szedte a receptet!

knorbert 2009.12.06. 22:01:15

Én a Ferrero Rondnoir-t imádom! Eszméletlenül finom étcsokis golyó.

he 2009.12.07. 01:09:43

@autosdolgok: nem, itt semmi sem reklám - a boltok nevét meg az árat azért írom le, hogy nagyjából be lehessen lőni, mennyiért vesztegetik azt, amiről írok. ennyi.
Házi ferrero rocher receptet itt találtam:
okostojas.blog.hu/2008/02/17/ropogos_mogyoros_bonbon
de a képeket elnézve, hmmm... nem az igazi...

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.12.07. 08:21:10

A kedvencem! Ha elkezdem enni, nem bírom abbahagyni... Mi is kísérletezgettünk már házi receptekkel, de az közel nem olyan, mint egy eredeti, igazi, finom Raffaello!

Loop · http://www.autostat.hu/ujdonsagok 2009.12.07. 15:41:32

hmmm... nagyon jó, de a ferrero rocher vagy micsoda az még durvábban jó! és van az a kávés pocket coffee is... sajnos ezekből nem elég 3-4 darab :S

borsics_aa · http://minerva-szki.hu/ 2009.12.08. 13:02:16

Jöhet! Most tuti nem tudnám abbahagyni, amíg el nem pusztítom az egész dobozzal!
süti beállítások módosítása