csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Égen nyíló bodzavirágból

2009. október 08. 01:58 - he

Ha a Berg nem megy Mohamedhez, a Berger csoki jön hozzám – hála Ritusnak és Ferinek, akiknek hála már van egy olyan esküvői csoki a tarsolyomban, ami még megírásra vár. Ez viszont egy másik csoda, egyenesen Grazból: egy almás-bodzás tejcsokitábla.

ein tüchtiger stück Berger – ezt is mondhatnám, merthogy tényleg sehr tüchtig. Már a csomagolása is. A csokiba mártott alma mellett bodzavirág van, de ebben a sorozatban - ahogy a honlapjukról kiderült – van epres-borsos csokijuk is, meg ananászos-kókuszos, sőt, van egy olyan is, ami rózsaszín, a pralinéik pedig neten keresztül is meggyőzőek... maga a csoki 12X12 centis négyzet, a teteje kilóg a hátul szépen szétkapcsolható papírcsomagolásból. A pauszba burkolt tábla alatt egy vastag, aranyszínű karton van, s a csoki közepén van egy nagyobb négyzet, a kockákon körötte és belül a Berger felirat.

Egyébként Bergerék (Hubert és Christine) büszkék lehetnek: a weboldaluk szerint egy garázsban kezdték a csokigyártást 1994-ben, s azóta több városban van tüchtig kis üzletük.

Azt gondoltam volna, ilyen vékony és elegáns csoki láttán, hogy nincs megtöltve. Pedig a kis kockák almazöld krémet rejtenek. Olyan kétkockánkét egy-egy aprócska bodzavirágocskát képzeltem a krémbe, de lehet, hogy csak a bodzaíz miatt. Megjegyzem, a Pálcák Ura is bodzából készült (Herr Potter tuttira díjazná a csokit).

Az alma klassz, az alma bodzával még klasszabb („az ízek tüzijátéka” -a hogy a weblapon írták ) – de ami a látványos túl igazán levett a lábamról, az a tejcsoki volt: egyszerűen szétomlik az ember szájában. Ha pedig késsel vagy törve próbálunk a kisebb kockákhoz jutni, klassz szilánkok törnek le, olyan szépek és olyan markáns ízűek, ami tapasztalataim szerint ritkaság, főleg, ha ilyen vékony tejcsokiról van szó.

A főíz vitathatatlanul a tejcsokié, viszont ha próbáljuk fékezni annak iramát, ahogy a csokit betermeljük, a zöldalma és a bodza is kibontakozik. Úgyhogy késsel piciket szelve, lassan, olvadni hagyva kell élvezni, mintha a híres grazi óratorony megszűnt volna ketyegni, és a Schlossberg(er) fölött egy pillanatra megálltak volna a bárányfelhők.

 

Apfel-Holunder Gefüllt

Berger

ajándék :)

100 g

 

1 komment
Címkék: alma tej bodza

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr961435621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[zsu] 2009.10.08. 19:46:38

És valóban: teljesen erről van szó! [én is kóstoltam :)]
Az utolsó mondatodért pedig külön dicséret :) hmmm
süti beállítások módosítása