csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Baranya bezárt

2009. január 14. 10:14 - he

Nincs bent busz – mondja a főpályaudvar. Minden taxitársaság vonala foglalt, kivéve, ami fixáras, mert az a rendkívüli időjárásra tekintettel kikapcsolták mobiljaikat. Nem, nem tudunk sajnos felmenni a Hunyor Szállóhoz, értsék meg – mondják a cébén a taxisok, és 8 óta nem tud taxihoz jutni a Bagolyvár sem. A MÁV infovonala is foglalt. Na tessék, itt egy kis jég, oké, tükörjég, meg minden, de ez a város totál lefagyott. A tördelőnk a belvárosban adta fel, hogy életet leheljen a megfagyott kocsijába. Nekem a város keleti részén esélyem sincs. Mondjuk, kimerészkedtem az öt házzal alattunk reggel óta veszteglő 31-eshez, hogy megkérdezzem a sofőrt, kér-e egy csésze teát, de közben végig a kerítést fogtam, mint az öregasszonyok. Piszkosul csúszik. Kivéve a mi házunk előtt, mert a tesóm salakkal szórta fel a járdát.

Szóval valami nagyon nem akarta, hogy ma feljussak Pestre. És a hülye pécsi honlapok közül csak egy van, ami naprakészen az igazat írja: hogy nincs tömegközlekedés, és jég van. Olyan, mint egy rossz álom – mondja Buba, útban az egyetemre, ahol persze nem áll le az élet, és a vizsgákat is megtartják – te állsz a kis szigeteken, mindenhol jég, és félsz továbblépni.

Mit is javasolhatnék?

Törődj bele, maradj otthon ( álljanak már ki a buszöblökből, mert ezért nem tudják jégteleníteni a buszöblöket, mert tele van busszal) és igyál forrócsokit (neee, oda busz még ne menjen). A recept a következő: (nem tudok bemenni, mert tiszta jég, és egy autó áll keresztbe a falnak) olvassz fel egy nagy tábla étcsokit (akár mikróban, akár gőz fölött), csepegtess bele egy kis tejszínt, hogy ne szilárduljon meg hamar (jó, ez még csak 6 perce kért már taxit), és végül, de nem utolsó sorban, mikor már langyos, öntsd nyakon egy nagy pohár Bacardival (ha itt ráfékez, bebicskázik, és lecsúszik az útról). Hidd el, minden sokkal jobb lesz (Ha a itt a 12-es lement, nekem is menni fog. Akkor elindulok.)

 

Szólj hozzá!
Címkék: forrócsoki rum ét
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr78876604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása