csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Let me take you down

2008. november 21. 17:32 - he

Merthogy éppen eperföldeken vágok át – búgja Lennon és McCartney. És igazuk is van, mert ha kinyitjuk a szemünket, nem biztos, hogy nem félreértés minden, amit látunk. Nagyon nehéz megítélni valamit pusztán a látszat alapján, főleg, ha olyan szépen ki lehet kozmetikázni a fehérre lúgozott, idealizált valóságot. Talán ezért tetszett meg az az egész oldalas reklám, amit a mostani Elle-ben láttam, és teszteltettem is mindenkivel itt a szerkiben: egy csodaszép lány, ragyogóan fehér bőrrel, csillogó szemekkel, tulipánszirmokba burkolva pillant ki az Olvasóra a magazinoldalról, egy internetes parfümériát hirdetve. Szép-szép, de ha ránézel, azonnal szembeötlik, hogy a modell egyik ujján egy viseltes sebtapasz van. De hadd szögezzem le rögtön: nem éktelenkedik. Éppenséggel azt bizonyítja, hogy a hölgy szuperlatívusos kitalált valósága mellett, helyett, a körme mögött igazi valóság, hús-vér ember van.

 

És pont ez a varázsa annak a csokinak is, amit Takács Timi hozott, egyenesen Prágából. A csokoládéból és a tejes eperkrémből kiindulva az ember szinte bármelyik csokival összetéveszthetné ezt a remeket. Csakhogy a fifikás csehek kentek a tejes krém tetejére egy kis epres trutyit is, ami csak, ha nagyon jóindulatú vagyok, emlékeztet lekvárra. És ez a trutyi édeskés, nagyon epres, és nagyon ragacsos. Mintha a szépen kidolgozott ízélményt ezzel egy csipetnyit megbolondították volna, s hiszem, hogy van vagy lehet ennek igazi eper alakja. Ahogy az igazi eprek sem mindig szépek. Sőt. A legédesebbeket – bár asszem, azokat szamócának hívják hivatalosan – a TTK és BTK területén, a D épület előtt lehet lelegelni a pázsitról. És ezek picik és rondák, mégis olyan az ízük a szupermarketekben most is kapható felfújt szépséges eperszemekéhez képest, mintha egy anyahajót hasonlítanánk egy dzsunkához.

Azt hiszem, hogy mind a 14%-nyi epervelőt ebbe a trutymós izébe keverték. Mert néha elég csokimajszoláskor becsuknunk a szemünket (vigyázva, hogy ne kenjük össze a billentyűzetet, legalábbis ne nagyon), hogy egészen más színben lássuk a dolgokat. Vagy elég felemelnünk a fejünket és úgy menni végig a városon, ahogy a csehek már elfelejtették, s ahogy Timi nem.

Figaro

Jahody & krém

Tejcsokoládé eper ízű tejes és epres töltelékkel


 

 

Szólj hozzá!
Címkék: eper
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr51781584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása