csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Vigyázat! A birka nem simogat

2011. október 28. 01:46 - he

Ha szopogatom, sokkal rosszabb.” - mondta Csosza. Nekem elsőre egy picit késve bontakozott ki a legfőbb íz, aztán viszont hajaj... Carlosnak arcizma sem rebbent, inkább tört még egy darabkát. A Zotter Mitzi Blue Scha(r)fmilch csokiját kóstoltuk, Robert jóvoltából.

Ez a csoki már a csomagolását tekintve is egy kisebb műalkotás – ahogyan azt már a Zotternél megszokhattuk – kék-fehér, és olyan, mint egy CD-tok, ami azért is jó, mert CD-alakú a csoki benne: lapos és kerek. A papírcsomagolás oldalán egyébként van egy kémlelőlyuk, amin be is lehet látni a csoki felületére.

A csomagoláson is szerepel, hogy azon túl, hogy fair trade és bio, ez a csoki bizony 47%-os kakaótartalmú, és juhtejből készült. Az illatában a tejet és egy kis vaníliát érezni. Ha szerzünk egy ilyen fajta Mitzi Blue-t (vannak más variációk is), akkor nagyon pici darabkát törjünk le az egyik körcikkből. Csosza intelme ellenére hagyjuk olvadni. Krémes és lágy és édes – lehetne akármilyen más tejből is, mert őszintén szólva nem érezem, hogy juhtejes lenne.

És akkor jön a horror, a birkák megvadulnak.

Vagy már olvadáskor, vagy csak miután lenyeltük, lecsap a csípős íz.

Azt kell mondanom, hogy van némi tapasztalatom a paprikával megszórt és csilivel készített csokik területén. De ez minden eddiginél durvább volt. Most, hogy a poszthoz hagytam elolvadni a legutolsó körcikkdarabkát a nyelvemen, muszáj volt meginnom utána egy pohár vizet, és közben azt vettem észre, hogy kitisztult az orrom. Bird's eye chili van benne, a csomagolás szerint 0,05 %-ban. Ez a paprika még mindig a középmezőny a Scoville-skálát tekintve, de éppen elég ahhoz, hogy az emberből kitörjön a tűzokádó sárkány.

Elgondolkodtam, hogy miért jó ez? Mármint a csokit és a csípős ízt párosítani, és azt hiszem, megtaláltam a választ: elvileg mindkettő endorfint termel, vagyis dupla élvezet. Finom a csoki, és utána a nyakam közepéig melegem lesz. Elővigyázatlanoknak viszont inkább olyan élmény, mint összebarátkozni egy kedves és kellemes idegennel egy osztrák kis kulcsosházban, aztán egész éjjel szagolni az ablakunk alá tett agyonhasznált túrabakancsát. Sokkoló.

És simán el tudom képzelni, hogy az egész birkatejes ötletet Zotter úrnak egy suójáték adta: schaf (birka) scharf (erős).

Szóval csak óvatosan azokkal a juhokkal!

 

MitziBlue

Scha(r)fmilch

Zotter

2.29 euro

 

Szólj hozzá!
Címkék: tej chili zotter

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr553335349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása