csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Keksz és nyúlól

2011. november 10. 00:52 - he

Carry Bradshaw tudja, milyen a jó keksz. Vagy nem fél összekeverni egy kis csokival.

A Milka szezonális újdonságai között szerepel a Milka-Oreo. A legtöbben ebből a szóból talán Vad Angyal Nataliára asszociálnak, de egyáltalán nincs igazuk. Talán csak annyiban – és itt jön a képbe Carry is - , hogy ez a csoki is olyan kis cuki.

A lényege annyi, hogy a megszokott édes és krémes Milkás tej-
csokoládéba tejkrémet tesznek és olyan kakaós tészta-
darabkákat, amik szerintem kevésbé émelyítők. Az „amerikaiak kedvenc kekszé”-nek titulált Oreo két, nagy kakaótartalmú brownie-jellegű kerek, fekete tésztakorong, vaníliás tejkrémmel összeragasztva. És jól is néz ki, meg kell hagyni: a keksz tetejét szép kis minták díszítik, és persze mára már volt belőle ezerféle változat – például zöldteás kiadás Japánban. Mondjuk, volt is idő, ami alatt bizonyít-
hatott: 1912 óta gyártják – a népszerűség-
ből és Amerikából kiindulva az Oreo-
rajongókra újabb ízvariánsok és meglepetések várnak, hiszen a keksz jövőre lesz száz éve forgalomban. És imádják – olyannyira, hogy egy amerikai parodista „The White Stuff” címmel az oreoról írt verset egy negédes New Kids on the Block szám átiratához (ó, azok az édes fiúk azokban az édes nyolcvanas években.. khömm).

Az árukapcsolás esetünkben úgy működik, hogy a Milka bevonat marad a megszokott, belül pedig a tejkrémben ott figyelnek a kisebb-nagyobb kekszdarabkák, kesernyés-kakaósan. A beletördelt csokiskeksztől a törési felület, sőt, a csoki felszíne is olyan szerintem, mintha foltokban mocskos lenne. A hatása rám annyi, hogy szívesen megkóstolnék egy ilyen kekszet önmagában is – találtam is recepteket.

S ha már édes, akkor otthon. Azt hiszem, a mi esetünkben az oreot becserélhetnénk vaníliás karikára vagy pilóta kekszre. Mondjuk... egy pilótakekszdarabkákkal töltött fehércsoki? Vagy egy vaníliáskarika-darabkákkal megszórt macskanyelv? Vagy.... csokipuding háztartási keksszel? Hm?

 

Milka&Oreo

egy Lenkenénis kisboltból való Lenke nénitől

 

 

2 komment
Címkék: tej keksz

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr653367225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

plan 9 2011.11.14. 13:36:38

Mikor jön a pilótakekszes balaton?:)

Sportybabe 2012.01.21. 21:36:04

"A hatása rám annyi, hogy szívesen megkóstolnék egy ilyen kekszet önmagában is – találtam is recepteket."

Szia! Nem kell receptet keresned, mert elég olcsón megtalálod az Oreo-t a Culinaris boltokban! Nagyon finom!
süti beállítások módosítása