csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

A kalapos küklopsz fekete szíve

2011. október 20. 02:00 - he

Piros és pici – muszáj azt mondanom, hogy ilyen az illata, merthogy nem tudom eldönteni, hogy málna vagy eper. Inkább talán málna. Halovány vaníliával, és természetesen a csoki sötét illatával. Próbáltam nem rögtön szétrágni a csokiháromszög-darabkát, és elsőre meglepett, hogy nem annyira krémes, mint amilyennek képzeltem. Ahogy olvadt, úgy éreztem, még gyümölcsösebb, sőt, mintha virágmézes lenne. Nem túl édes, de annál intenzívebb a kakaó íze, ami nem csoda, hiszen 70%-os. A vaníliát csak az illatban éreztem egy picit, az ízben nem, viszont – meglepetés! - a fekete szezámmagok (azért feketék, mert a csoki belsejében vannak, és így elegánsan belesimulnak a gondosan megtervezett látványba) úgy viselkednek a nyelvemen, mint a robbanócukorkák: bizsergetően jók. Ahogy rágni kezdek, a szezámmag rákontráz a gyümölcsösségre.

Mihez hasonlíthatnám? Nem tudom, és török még egy kicsit. Aztán még. Aztán kóstoltatom mással is. Törünk még. Azt hittem, hogy a 70% miatt nem fogy majd ilyen gyorsan. De elmélázásra serkent, az ember csak hagyja olvadni és figyel az ízekre. (Kivéve Csoszát, aki a fotóra is figyelt.)

A csomagolás szerint ez a tábla egyébként Trinitario kakaóbabból készült, ami egy hibrid, a termései között van lila, vörös, sárga színű – maga a bab vörösesbarna. Vagyis: bean to bar ez a csoki, ami alapján már-már be is lehet lőni, hol készült.

Ami a külcsínt illeti, hát ezen a táblán van néznivaló: a négyszögletű táblán Maya szimbólumok vannak, akár csempének is el tudnám képzelni. Az egész pauszpapírba van csomagolva, amit egy kakaófákat, terméseiket és virágaikat ábrázoló papírdobozba rejtettek. A felirat szerint a cég fűszerezett táblás csokijai szerepeltek az Iparművészeti Múzeumban a 2009-es Magyar Formatervezési Kiállításon – amit nem is lehet csodálni.

De éppen emiatt kezdtem az illattal és az ízzel. Mert nem elég nézni, érezni kell.

De még így sem értem, hogy miért pont egy kezekkel és lábakkal ellátott, szív alakú torta a cég jelképe, ami valójában egy küklopsz, kalappal a „fején”.

 

Rózsavölgyi Csokoládé

fekete szezámmaggal

85 gramm

950 Ft volt (ha jól emlékszem)

 

Szólj hozzá!
Címkék: szezámmag ét

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr143316588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása