csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Transzvesztita voodoo baba

2010. május 11. 10:59 - he

A szemét - sziszegi mögöttem irigyen egy srác, aki lemaradt az utolsó Pöttyös Gururól, ami a direkt emiatt kitett hűtőpultban maradt. Nekem is félre kellett tolnom vagy négy üres dobozt, hogy hozzájussak ehhez az egyhez, a pillanatnyilag irigyelt utolsóhoz - aztán úgyis feltöltik majd a polcokat.
Mintha egy hülye reklámfilmben lennék, de most komolyan, a csalódott vásárlók elől elhappolom a szupermarket utolsó kint lévő csemegéjét, amire még a pénztáros is rácsodálkozik.
Pedig a reklámban éppenhogy nem ilyesmi van, meggyőződésem, hogy egy notórius félreolvasó marketinges guru helyett voodoot olvasott - de hagyjuk is ezt a guru-voodoo marhaságot (van már amúgy is, aki ezt már kivesézte) és koncentráljunk az édességre.
Ami egyszerűen és váratlanul mesés.
Vastag tejcsoki bevonata van, bőven megszórva apró kis mogyoróforgácsokkal, és belül a karamellcsík olyan nagyon intenzív, hogy az ember teljesen megfeledkezik arról, hogy valójában a töltelék nagy része túró - valahogy egyszerűen szétomlik az ember szájában, csak a mogyoró és a csokibevonat ropog. A külseje egy kicsit a szépemlékű Chokitóra emlékeztet, az, ahogyan a mogyorós tejcsoki elüt a belső vakító fehér túrótól, engem a Magnum jégkrémre, az íze pedig olyan, mint egy Mars szeletnek, csak jóval könnyebb és krémesebb, de nem kevésbé édes. Volt korábban a pöttyösnek jónéhány próbálkozása, amikor jórészt savanykásabb csíkot rejtettek a túró közepébe - lekvárféléket - és a túró volt az édesebb. Most a túró a krémességet adja, a nagyon édes karamell meg mindent legyőz.
Vigyázzunk vele, mert nagyon könnyen széttörik, ami nem tesz neki jót, mert - tényleg, mint a Magnumnál, csak kevésbé intenzív hanggal - élvezet harapni. A látvány miatt is megéri - és azt hiszem, éppen ez az, amit nem, vagy nehezen lehet reprodukálni házilag: a túrókrém közepén lévő karamellcsíkot, ami úgy nyúlik ki a túróból, mint egy kis aranysárga nyelv. De szerintem ne adjuk fel! Ha  a látványt nem is, az ízvilágot igenis tudni kell lekoppintani: mondjuk egy túrótortára karamellt locsolni és bevonni tejcsokival, megszórni mogyoróval. Vagy képzeljük el ugyanezt a fallikus "rudi" forma helyett gömbben - akkor akár egy gömb alakú jégkockatartóban is kivitelezhető lenne sztm.
Amikor beleharaptam a „guruba” (brrrr), szóval mikor leharaptam a csokibevonat végét, egy Krúdy idézet jutott eszembe, ahogy megláttam a kilógó karamellcsíkot – az a baracklekváros palacsintáról szólt, némi erotikus felhanggal.

Azt hiszem, igazán azoknak okozhat ez a szelet-féle csalódást, akik az eredeti pöttyösért rajonganak (ismertem egy fotóst, aki szerint a mennyország piros pöttyös és túró rudi illata van), mert valójában van köze a túróhoz, mégsem látszik vagy érződik ez számomra egy picit sem. A túró amúgy is érdekesen tud viselkedni a csokival együtt… de szuperebb eltranszvesztitult édességgel még nem volt szerencsém találkozni.

 

Pöttyös Guru

145 ft a tescoban

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr851991960

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csoki 2010.06.07. 16:02:33

Mit tesz az ember, ha megjön a pénze? Hát nem tudom, a többség mit csinál, de én veszek belőle egy raklap édességet. Jött is a hatalmas ötlet, hogy ki kéne próbálni az új Pöttyös "Guru" fantázianevű micsodát. Eddig valahogy soha nem vitt rá a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eMBé · http://konyvespolc.blog.hu 2010.05.18. 14:28:25

Most ettem egyet - nem kis részben a blogbejegyzés hatására. Nem volt rossz, de személy szerint nekem a Pöttyös Pont2 jobban ízlett. Annak valahogy teltebb íze volt. A Guru fogyasztható kajálás előtt és után is, de a Pont2 inkább csak amolyan jól megérdemelt levezetés lehet egy kiadós érkezés után...

kókuszoscsemege · http://kuktakukac.blog.hu 2010.05.18. 16:30:50

teljesen egyetértek a poszttal, én is írtam egy hasonló bejegyzést:)
Jól sikerült kis édesség lett!

PerverzBabi · http://perverzbabi.blog.hu/ 2010.05.18. 18:31:55

Nekem a Romero jégkrém ugrott be azonnal.
süti beállítások módosítása