csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Még több Miki

2009. november 21. 20:18 - he

Gondoltam, körbenézek a LIDL-ben is egy kicsit, és megnézem, hogy így, hogy egyre közelebb és közelebb kerülünk az elhízott öregapót ábrázoló csokik ajándékozásának (is) ünnepe, mennyi pénzért és milyen ilyen csokik vannak ott. Hát...

vagy elkéstem, vagy nagyon a karácsonyra koncentrál ez az üzletlánc: minden tele van ilyen puszedlikkel meg csokival bevont mézes aprósütikkel. Szóval ők már javában a karácsonyra készülnek. Egyedül egy hálóba csomagolt csokoládé-érme csomag keltette fel igazán a figyelmemet, ami a maga 150 grammal, 349 Forintért két maréknyi kék-sárga piros, eurot tartalmaz, benne csokival. És van egy , az igazi 500 eurósra hasonlító négyszögletes is.

Node: Mikulások. A LIDL elsősorban a saját csokimárkáit hozza, de most néhány máshonnan származó télapót is beengedtek: A Nestlé 150 grammos figurája 229 Forintba, a Smarties mini (22,5 gramm) 119 Forintba kerül, van továbbá egy Cosmo névre keresztelt lengyel Télapó-figura is (nem, nem magazinolvasó szingliknek), ez 63 grammos, 79-ért adják. Volt van hat darab ún. kézműves Télapó-figura is, áttetsző fóliába csavarva, fehér- és étcsokiból formázva, 200 gramm 529-ért. És volt, igen, igen, pálcikás mikulás csoki is, amit már csak azért is kipróbáltam, mert retekblog ajánlotta.

Nos, nem hiszem, hogy máshol lehetne kapni, mint a LIDL-ben, ugyanis a címkéről kiderül, hogy egy kis német beszállító termeli, elsősorban a LIDL-nek. De lássuk a csokit, vagyis csokikat: Összesen 8, külön becsomagolt Mikulás van benne, pálcikákon. Bár a csomagolása nem mindnek egyforma (a képen a legvagányabb látható, az volt középen), hadd szögezzem le: a csokija mindnek ugyanaz. Vigyázva kell őket kinyitni és szállítani – én kettőt nagyon gyorsan eltörtem, de hát óvatlan vagyok. Bevallom, leginkább a pálcikáktól tartottam, de nem kellett volna: egyrészt teljesen barátságos ökológiailag (papírból van, ez biztos, a tesóm meg is gyújtotta), és rájöttem nagyon klasszul mutathat pl. egy olyan torta díszeként akár, mint amilyeneket a sugar shop honlapján látni, továbbá biztos, hogy a csoki csak a szádban olvad, és nem a kezedben (hanem a pálcán).

A forma tényleg télapó belülről is, bár a zsák tetejéből kikandikáló táblacsoki és szivecske mellett van egy lyuk. Biztosan a forma miatt van, bár szívesen megideologizálnám azzal, hogy a szimbolikus lyuk egy gender studies – vita eredménye: miért ne lehetne a XXI: században a Mikulás éppen nő? A mintázata egyébként kedves, a csoki pedig a békebeli időkben kóstolt macskanyelvre hasonlít. Talán még jobban olvad, mint az. Kifejezetten krémes és klassz és olcsó is, ami azt illeti, hiszen az egész 299 Forintba kerül, ami Télapófiguránként 38 Ft. Szóval köszönet, Retekblog! Egyébként a gyártó egy pici cég,

a linkjük:

http://www.schokoladeamstiel.de/xtcommerce/

És van ugyanilyen csokijuk nyusziban, a húsvéti ünnepekre. Lehet rendelni tőlük on-line.

 

1 komment
Címkék: tej figura

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr521542456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.11.21. 23:40:09

Nagyon szívesen, látom nem csalódtál! Na, nem is lehet, ez a csoki eszméletlenül fincsi!
süti beállítások módosítása