csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Magtalan, málnás

2009. február 18. 00:42 - he

A málna a rózsafélék családjába tartozik, és ez a csoki illatozik is, mint egy éppen termő málnabokor. Elég picit feltépni a belső alufóliát, és már érezni is. Különlegessége még az, hogy igaz, nagyon kis százalékban, de kandírozott málnát is tartalmaz.

Ez több okból is figyelemre méltó: egyrészt azért, mert az apró és sérülékeny gyümölcsöket különösen nehéz cukorral tartósítani. Bizony, egyszerűbb egy barackot vagy egy ananászt összecukorszirupozni és megszárítani, mint egy málnaszemet, ami ugye még apróbb málnaszemecskékre esik szét.  Úgy érzem, itt sem kamuznak, és igazi málnáról van szó – mindenesetre ha óvatosan esszük és nem habzsoljuk ezt a csokit, akkor a csoki elolvadása után apró kis édes málnacafatok maradnak az ízlelőbimbóinkon. Másrészt pedig azért emelném ki a kandírozott málnát, mert egyszerűen gyönyörű, ahogyan a kandírozott gyümölcsök csillognak – főleg a sötét csokoládéba rejtve. Ha letörünk egy kis kockát, a törésvonalnál meg is figyelhetők, igaz, kevésbé látványosan, mint ahogyan azt a csomagoláson érzékeltetik.

 

 

A kakaótartalma 70%-os, ami igen jónak mondható – nekem legalábbis túl keserűek az ezt meghaladó kakaótartalmú csokik.

És naná, hogy nem lehet megállni, és az ember, ha evett már, önkéntelenül összehasonlítja ezt a csokit azzal a málnás Tibivel, amiért korábban már rajongtam egy sort.

Lássuk, lássuk!

Ez illatosabb. Nagyobb a kakaótartalma.

A Tibi-féle szinte szagmentes és édesebb.

Ebben apró kandírozott málnácskák vannak, a másikban liofilizált apró magok.

Az egyikben az impozánsan magas kakaótartalmat édes málnadarabkák ellensúlyozzák, a másikban az édes csokit billentik helyre a sercegő magocskák.

Szóval össze lehet hasonlítani a két csokit, de nem sok értelme van.

Ugye ismeritek azt a klasszikus Garfield-képsort, amikor hősünk azon hezitál, mit egyen, kalácsot vagy gyümölcstortát. Aztán befalja a kalácsot, és mosolyogva, magabiztosan eldönti: gyümölcstortát.

 

Sensations Framboise Noir 70%

Minőségi étcsokoládé málna ízű étcsokoládé töltelékkel (30%), és kandírozott málnadarabokkal (3,4%)

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr73949803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bjuli 2009.06.07. 19:18:48

isteni sütiket lehet belőle sütni
süti beállítások módosítása