csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Pécsi Csokoládé Karnevál

2013. január 25. 00:11 - he

Bejegyzés alcíme...

Ez lesz itt az első ilyen, a Zsolnay Negyed (ZSÖK) és az ott található Csoko-Láda csokibolt közösen szervezik február első három napjára. Tükeként nekem ez a város a hazai pálya, külön öröm, hogy helyben lesznek a rendezvények. Lássuk, mik lesznek.

Február elsején lesz egy Csoki-varázs nevű vacsoraest a Zsolnay Étterem és Kávézóban 19.00 órától. A beugró 6900 HUF/fő, a brossúra szerint borsor külön igényelhető. Bejelentkezni a sales@zsolnayetterem.hu címen lehet. (A menüsorra rákérdeztem a facebookon, még nem kaptam választ.)

Február 2-án 11 órától gyerekprogramok kezdődnek: lesz malmozás bonbonnal, memóriajáték csokival, csokipuzzle, csokitotó. Beugró: 500 HUF. 18 órától Csokoládé-bor „páros” kóstoló lesz, erre a beugró 3400 HUF, jelentkezni az info@csokolada.hu címen lehet.

Február 3-án vasárnap viszont ingyenesek lesznek a programok: 11-től Csiszár Katalin, a Rózsavölgyi Csokoládé Műhely tulajdonosa beszél majd a kakaóbab feldolgozásáról, 14 órától Harrer-Abosi Beatrix desszertkészítő készít csokikat (erre a programra csak regisztrálni kell a bardi.eva@zsn.hu-n). S végül Deszticsné Nagy Katalin dietetikus tart előadást 16 órától azzal az abszurd címmel, hogy „Együk, ne együk a csokoládét?”

És van még valami:

A Dél-Dunántúlon még nem volt kifejezetten a csokoládéról szóló, hasonló rendezvény, pedig a Zsolnay Negyedben szerintem ehhez minden feltétel adott.” - mondta nekem a ZSÖK sajtótájékoztatóján Mosonyi Éva, a Csoko-láda bolt vezetője. - „Ha ki kéne emelni egy programelemet, akkor a 65 centis Zsolnay-vázát mondanám, amit csokoládéból fog megformázni Karl Harrer cukrászmester, és a Zsolnay Porcelán Manufaktúra festőnői díszítik majd a hagyományos Zsolnay-motívumokkal. Úgy gondolom, ebben a vázában kapcsolódik majd össze a helyszín, a híres pécsi porcelán és a csoki.”

Ezek lesznek.

Én szóltam.

Szólj hozzá!
Címkék: fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr1005042318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása