csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Játssz az étellel!

2011. december 26. 18:23 - he

Ne becsüljük le a falatnyi édességeket karácsonykor sem ( lásd „sétáljunk a karácsonyi nagyobb étkezések után” spanyolviasz cikkek) . Itt van például az after eight.

Kb. akkora szerintem, hogy elfér egy átlagos nyelv felületén (kivéve Steven Tylert és Mick Jaggert, természetesen). Egyenként, kis filterszerű csomagolásban rejtőzik, és a kisebb dobozban 21 darab van. A „tartósságát” meghosszabbíthatjuk pl azzal, ha fellógatjuk a fára a díszek közé – igaz, könnyebb leenni a fáról, mint a szaloncukrot, mert nem kell visszacsukni a csomagolást. A négy centi szer négy centis négyzetlap 48%-os étcsokiból van, az alján az after eight felirattal, belül pedig a fehér színű mentás krémmel. Nem annyira mentás, mint a Lucia Benson-féle, de szerintem felesleges is az after eightet összehasonlítgatni más mentolos édességekkel.

A markáns menta és étcsoki kombináció ugyanis koppintható lenne, de az, amekkora porciókban és amilyen stílusban tálalják, nos... nehezen. A design és a csoki olyan szorosan egybeforrt, hogy nehéz ettől a törékeny finomságtól elvonatkoztatni.

Hogy a túlevést megakadályozzák, az after eightet a weboldala szerint csendesülős bulikhoz, vacsorákhoz ajánlják, sőt, bulitippeket osztanak meg, és zenei válogatást is lehet rendelni különböző stílusokban (nekem a latinos a kedvencem, de van swing és klasszikus chill out is).

Azon túl, hogy most van az Angliában forgalmazott dobozok között egy olyan, amivel 88.888 fontot lehet nyerni, ajánlanak pár after eightes játékot is, családi vagy baráti összejövetelekre. Az egyik, ami kellően mókás, főleg, ha a csoki picit olvadt, az, hogy a homlokunkra tett after eightet kell az arcizmaink segítségével eljuttatnunk a szánkba. Kipróbáltam. Szerintem a titok annyi, hogy kerüljük ki az orrunkat. És legyen hosszú nyelvünk.

Meg elég After eightünk. Merthogy a csalás benne annyi, hogy iszonyatosan gyorsan fel lehet zabálni egy teljes dobozzal. Nekem egyszerre három fér a számba. A tavalyi angol Csillag születik műsorban egy pasinak öt darabot sikerült kéz nélkül kicsomagolnia és megennie egy perc alatt. Az egyik műsorvezetőnek összesen nyolc darabot sikerült ugyanennyi idő alatt – és elvileg ez ma a világcsúcs. Szerintem megdönthető. Csak ahhoz lassan kéne egy újabb doboz.

Mellesleg: az after eight felteszem az „afters”-szel áll összefüggésben, ami kb. annyit tesz: desszert. 1962-ben találták ki, és azóta volt már narancsos, meg vérnarancsos változata is forgalomban. Ezt az édességet a már emlegetett eredetileg kvéker Rowntree yorki gyárában kezdték el gyártani, mígnem 1988-ban ezt a céget is bekebelezte a Nestlé, Magyarországra így legtöbbször a német gyárakból szállítják. A szavatosságát érdemes megnézni: ha nagyon közeli, picit szárazabb lehet.

 

UI: Sok after eightes receptet találtam, köztük még szaloncukrosat is, de egyetlen olyat sikerült, amit talán ki is próbálnék: Gordon „Bmeg” Ramsay receptjét, amiben csokikrémfoglalatba halmozza az aftereight lapcsokákat.

 

After eight

étcsokoládéval mártott mentolízű fondatlapocskák

200 gramm

ajándék volt

 

Szólj hozzá!
Címkék: menta ét
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr723497254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása