csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Evett-e leheletet?

2010. október 07. 21:46 - he

Nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget, egészen addig, míg bele nem haraptam. Térdremegtetően, szemlecsukósan jó. Leheletnyi vékonyka tejcsoki kocka, ami belül egy még leheletnyibb vajkaramellás tölteléket rejt. A szélén a keret a legvastagabb, a belső kocka felülete viszont már attól beroppan, ha a nyelvem hozzá ér, és máris ott a finom töltelék, ami állagra egy narancs-aranyszínű krémes szemhéjfestékre emlékeztet: folyik, mégis egyben van, maszatolható, de csak magától nem kenődik el. Apám mondta egyszer, hogy a giccs miniatűrben nem giccs – ebben is igaza volt. Annyi karamellás csoki van, ami ragad, tapad, vagy a csoki túl sok vagy a karamella, vagy a ruhánk bánja, vagy a fogunk. De ez… ráadásul olyan pici és elegáns: falatnyinak érzem, mégis tartalmas, mint egy jókor elsuttogott haiku vagy egy csinosan felöltözött nőn a parfüm. Ha Lady Diana lettem volna, biztosan ilyesmit eszem minden Charles-szal karöltve töltött nyilvános rendvény alatt elbújva a mosdóban.

A sorozat többi részénél már elvártam valami hasonlót. Az étcsokis trüffelkrémes pedig éppen ilyen: annyi töltelék van benne, amit egy fakanálról tudnék lenyalni, az étcsoki kellően sötét és kesernyés. Lassan leharapdálom a „vastag” csak étcsokiból álló szélét, és óvatosan összenyomva a két szupervékony csokilapocskát, nézem, ahogy a sötét krém előtűnik. Éppen annyira rumos, amennyire kell, és nem köntörfalaz: az van benne, és csak az, ami a trüffelhez kell. Az érzés, hogy ilyesmi lehet a Tolkien-féle tündék tábláscsokija, ebben is megvan. Ilyesmit ennék, ha Hillary Clintonként a sajtótájékoztató után, amin a külügyi stratégiáról tartott beszédemet követően megkérdeznék, hogy van a férjem.

A csak tejcsokisról meg az a tömény véleményem, hogy olyat akkor ennék, ha én lennék a magyar médiahatóság vezetője, és a fizetésem miatt cikiznének. Merthogy az sem rossz.

És még csak nem is annyira drága.

A csak étcsokisat még nem is kóstoltam.

Stühmer csokoládé táblácskák
Vajkaramellel töltött tejcsokoládé
Trüffelkrémmel töltött étcsokoládé
Tejcsokoládé

20 gramm
69 Ft a Spárban

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr572354974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PerverzBabi · http://perverzbabi.blog.hu/ 2010.10.08. 20:20:42

Bízom az értékítéletedben, és mivel holnap úgyis megyek a tescóba, kipróbálom.
süti beállítások módosítása