csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Megmogyorózták (?)

2010. május 05. 01:48 - he

Egyes nézetek szerint mindössze a földimogyoró a különbség a Mars szelet és a Snickers között. Pedig ennél szerintem jóval többről van szó: a pörkölt földimogyoró és a valóban a Mars szeletéhez hasonló karamell mellett a nálunk kapható Snickers bevonata mindig tejcsoki, és a mogyoró alatti krémes réteg is valahogy sokkal töményebb, mint a Marsé – merthogy földimogyorókrém.

Ami pedig a célközönséget illeti, azt hiszem, a Snickers az egyetlen, ami nem titkoltan és legelsősorban a férfiakat pécézi ki. Mondjuk, hogy ez a mogyoró miatt van?!

De lássunk néhány reklámot! Rögtön itt van az, amit mostanában lehet látni a tévében: a rögbis jelenet, amiben a túl lassú játékos egy öreg nénivé változott, és csak a Snickers változtatja vissza pasivá. A szlogen kicsit suta magyarul, merthogy egy ugyanerre a kaptafára gyártott reklámból (itt a hisztis díváról kiderül, hogy csak egy éhes pasi) megtudhatjuk, hogy eredetileg kb. így hangzik: Amikor éhes vagy, nem vagy önmagad. (Jegyzem meg: ez tényleg igaz a legtöbb pasira: nem is lehet velük beszélni, ha éhesek.)

Aztán ott a Szupercsapatos Mister T. a tankjával és az aranyláncaival, amikor azt mondja a focistának: „Ha még egyszer hereverézésen kaplak, megismered az igazi kínt! (Snickers: Megállni tilos!). Egyébként ennek valaki „leforgatta” a Ryan közlegény megmentése című változatát is.

És hogy a "macsóságot" fokozzuk, idelinkelek néhány 80-as évekbe ívelő reklámot, az üvöltözőset és az éneklőset. Az angoloknál eredetileg Marathonnak hívták ezt a csokit, a retro trend jegyében egy mozgalom is indult, hogy nevezzék vissza – ezen a honlapon lehet látni 1976-os reklámokat is.

Ami mindettől eltekintve iszonyat érdekes ebben a csokiban, hogy nem tudnék egy másik terméket sem mondani, amiben az édes mellett a sós ilyen harmóniában megfér együtt, sőt, népszerű. A pirított földimogyoró persze, hogy édeskés, a csoki többi részéhez viszonyítva viszont nekem semlegesebb ízt ad, és ettől az lesz az érzésem, hogy kevésbé geil, mint pl. a Mars. Igaz, most, hogy utánaolvastam, találtam egy receptet, ami már nekem is sok lenne: az ún. Snickers salátát, amiben felkockázott Snickerst kevernek össze savanykás almával és az egészet befedik tejszínhabbal (amerikai konyha, persze). Az iszonyat magas tápértéke miatt (ezért kell rögbihez például) állítólag sok támadás is érte a céget, akik a „hogyan csökkentsük a Snickersben lévő kalóriák számát?” kérdésre úgy válaszoltak, hogy az eddig egy nagy szeletet kettő kisebbre vágták szét – innen már a fogyasztó dolga, mennyit eszik (ez kicsit hasonlít a sportszelet stratégiájához, nem?).

De a Snickersnek is vannak vadhajtásai, érdekes módon a Walt Disney pictures filmjeihez kapcsolódva: a fáma szerint a Shrek bemutatójára piacra dobtak egy limitált zöldre festett Snickers-sorozatot, az Indiana Jones utóbbi filmjét kókuszos ízű (!) Snickers-szel reklámozták be, sőt, volt egy energiaitalos guaranás változat is, amit a lengyelek és a szlovákok ehettek (Snickers 220 V).

Ha kitartunk amellett, hogy a Mars „mogyorótlan”, ergo valamiképpen nőies,a Snickers meg mogyorós és ezért való pasiknak, hát, Sigmund Freud biztosan röhögne. Nála jobban csak Jonathan Swift a Nyihahák földje miatt, merthogy a csokit egy Snickers nevű, díjnyertes lóról nevezték el.

 

23 komment
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr561975527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brainy_peter 2010.05.05. 11:24:12

Huh, az a Snickers saláta nagyon durván hangzik, de megkóstolnám! Egyik nagy kedvencem a Snickers, szerintem a Mars ehhez képest nulla.
Persze a reklámok túlzóak, dehát ettől reklámok. :)

Ottóka25 2010.05.05. 12:47:27

hmm..nekem is mindig a snickers volt a kedvencem.sokkal sokkal finomabb, mint a mars szelet, azonban ezekkel az a baj, hogy csak ilyen gyors kis "tűzoltó" csokik, hogyha akarsz enni hirtelen valami kis finomságot, ám hogyha igazán nagy és finom és tartós élvezetre vágysz, akkor bizony egy nagyobb táblát ajánlok..főleg ha van kedved valami igazán különleges finomságot enni.Van jó pár ilyen kedvencem..ajánlom mindenkinek, hogy keresgéljen finomabbnál finomabb ízvilágokat..milyen márkát mondanátok?

Morfologus59 2010.05.05. 13:16:47

Hát nálam a csoki sosem töltött be olyan szerepet mint étel. Sokkal inkább desszert de hogy eszem egy snickerset attól felpörögnék hááát. Inkább csak étel "kiegészítő" :D
Meg amúgy sem vagyok tejcsoki párti :S

brainy_peter 2010.05.05. 13:36:39

@Ottóka25: Cote d'Or, főleg a Truffé Noir orange. :p :)

veszélyes 2010.05.05. 16:53:52

A Snickers az egyik kedvenc csokim, kár hogy nincs belőle valami óriás változat, bár már a mostani legnagyobbat és nehezen gyűröm le, de még egy falattal lehetne hosszabb :D

he 2010.05.07. 09:14:08

@Barman's Choice: Akkor erről most mesélj, kérlek!

stuncenpudli 2010.05.13. 09:42:08

@brainy_peter: Uhhh még a nevétől is összecsordul a nyál a számban...:S Asszem boltba kell menni...

ProSkat 2010.05.13. 11:45:43

Nekem a Snickers valahogy túl édes!

ProSkat 2010.05.13. 14:27:14

@Barman's Choice:
Hogy érted, hogy megmentett?
Mitől? :D

stuncenpudli 2010.05.13. 14:28:26

Hogy a snikersről is essen szó, igen valóban édes mint az összes többi csoki a snikercben ráadásul karamell van ami gyakorlatilag 99% cukor tehát nem véletlen h túl édesnek tartod, engem csak az idegesít ha beragad valahova a karamell.

trison 2010.05.17. 11:40:48

az a baj,hogy én imádom a tej és az étcsokit egyaránt. Bár az utóbbiból az igazán magas kakaó tartalmúkat eszem meg amikor szinte szétrobban a szádban annyira ropogós. A snickers karamellájáról eszembe jutott,hogy milyen lenne már egy 70%-os cote d'or csoki karamellel....azt a gyönyört egyszer meg kéne valósítani! :D

rézfánfütty 2010.05.17. 12:34:57

cote dor + karamell?? Szerintem nem illik össze a tömény cukor a cote dor lágy kakaos izével... bár lehet csak én vagyok maradi, és kikéne próbálni.. a snickers saláta tragikomédia, jellemző az "amerikai konyha"-ra.(ha van egyáltalán ilyen) Aki tényleg a csokit szereti és nem a cukrot, az nem is eszik ilyeneket, hanem marad a jóféle belga csokiknál. pisztáciás cote dor javallott, persze mértékkel :P

Globetrotter2014 2010.05.17. 13:23:54

@rézfánfütty: a hiba nem a te készülékedben van. Snickersről álmodozni egy csoki blogon kb olyan mintha egy gsztronómiai blogon a legújabb Burger King menüt elemezni, két Michelin csillag között. Nem mintha nem térnék be örömmel gyorsétteremben havonta párszor, de valahogy nem érezném a kéztetést arra hogy egy ennyire mindennapi csokiról egy oldalt írjak, ahogy a Big Mac elfogyasztását sem dokumentálnám egy teljes oldalon ....

Globetrotter2014 2010.05.17. 13:45:17

Javaslom a posztolónak hogy valamelyik jobb fapados agy sima reptéren tegyen félre 100 EU-t rendes csokikra. 8-20 EUR között rendes preliné válogatást lehet kapni. VOlt olyan hogy többet hagytam ott a reptáren csokikra, mint a jegyre magára (bár ehhez kellett a 60 eurós jegy is).

Barman's Choice · http://scotchwhiskyblog.wordpress.com 2010.05.18. 15:52:06

@he:
tudod,mint a reklámban..elég sokszor előfordult velem,hogy hosszú és fárasztó napon az étkezést egy-egy Snickers helyettesitette.egy hosszabb utazás során is ha kedvem,időm,lehetőségeim nem engedik a Snickers besegit.
Ezektől függetlenül egyetértek azzal a kommentelővel aki a burger kinges analógiát hozta mert én is nagyon szeretem a minőségi csokoládét(meg úgy általában mindent a gasztronomia és italok tekintetében) de elkerül a sznobság és a Snickers egy nagyon jó,praktikus megoldásnak tartom csoki kedvelőknek.
A Mars nekem kicsit érdektelen ha maradok a poszt tartalmánál.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.18. 16:14:00

Ritka laktató. Csuklóból pótolt étkezéseket nálam annak idején. Amúgy pont a mogyoró miatt favorizálom a Marssal szemben (abból a mandulás, ami bejön, na mi miatt? naná, mandulaszemek)

Édes-sós kölcsönhatására nekem a mogyoróvajas Kitkat jut eszembe. Mintha pont nekem, gejl tejcsokis kitkat-től irtózónak találták volna ki. Piszok jól gatyába rázza.

dondada 2010.05.19. 11:45:01

egyetértek ZF2-vel, néha énis eszem mekibe, néha énis megeszek 1 bountyt vagy hasonlót, de az esetek nagy többségében igyexem megadni a módját, ha másért nem hát az egészségem érdekében. Pl egy ilyen snickers saliban szerintetek mennyi cukor lehet? Fogadok még a tejszinhabba is raknak külön cukrot.. Én is azt mondom, ha már csoki, akkor belga csoki, persze abbol is megárt a sok, de nem hizlal olyan rohamosan mint ezek. Barátnőm pl folyton málnás cote dor-ral tömi magát (és próbál engem is) aztán mégse látszik rajta (vagy csak én nem látom :D )

serrov 2010.05.19. 13:43:30

@ZF2: Miért a reptérten veszel ilyen dolgokat? Annál drágább helyet ha keresnél sem találnál! :)

Globetrotter2014 2010.05.19. 13:53:53

@serrov: ha van időd mondjuk bemenni Brüsszel belvárosába a Neuhaus márkaboltjába akkor persze az a legjobb megoldás. A reptéri csomagok előnye hogy vannnak "bestof" válogatások, amit egyneként nagyobb csomagokban drágábban jönnének ki (kilóra persze rosszabbul jár az ember). Előbb fog az ember valamelyik repülőtéren járni, mint Brüsszelben...

Globetrotter2014 2010.05.19. 13:55:37

Ha persze az ember el tud menni csokigyárba az is érdekes. Én így jártam a Perugina gyárával (Baci, ha valakinak mond valamit...) soksok éve. De ehhez helybéli idegenvezető kell...

serrov 2010.05.19. 15:26:39

ahham... így már világos! :)
süti beállítások módosítása