csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Azért, mert csoki vagy?

2009. szeptember 20. 21:32 - he

Rasszista ez a blog nagyon, tudom. Még alig írtam olyan csokiról, ami fehér. S ha már itt tartunk, a vélemények megoszlanak a fehércsokoládéról. Vannak, akik szerint nem is csoki, vannak, akik nagyon nem szeretik, de miről is van szó igazándiból?

A fehércsoki nem tartalmaz kakaómasszát, hanem csak kakaóvajat. Az egyik könyv szerint, amit korábban már ajánlottam, ezért nem is számít igazi csokinak – mások szerint pedig éppen a kakaóvaj tartalom garantálja, hogy jóval több jut belőle a kakaó csodájából, mint a sötét színű csokinak. Az egyik kedvenc gasztrobloggerem, David Lebovitz szerint is így van, sőt, a Csokoládé lelke című kiállításon Denis Vernaillen is azt mondta, mikor rákérdeztem, hogy a fehércsoki csokibb, mint a csoki.

És eddig úgy tettem, mintha semmi közöm nem lenne a fehércsokikhoz – közben összeszedtem a bandát, persze a sötétet. De essen hát szó Núbia istene, Darth Vader helyett a meszes képű Skywalkerről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jelesül a hirdetésszervezőnk bocsicsokijáról. Ez egy táblás fehércsoki, aminek különlegessége az, hogy apró, színes kis pszeudo M&M-eket szórtak bele. Azért pszeudo, mert nem úgy tűnik, hogy ezek a színes cukorral bevont csokis apróságok nem olvadnának el a kezemben. No, azt hiszem, már ennyiből is egyértelmű, hogy ez a csoki valami elképesztően ronda: a fehér tele van kék, zöld, sárga, piros pöttyökkel, amik mind pár milliméterrel a csoki felszíne alatt rejtőznek. Ezek kis pszeudo M&M-ek mind sötét csokival vannak töltve, s amit még tudni kell: olyan, mintha egyfajta törési folyamat után kerültek volna bele a fehércsokiba – kissé egyenetlen törési felszínnel: az egyikből olyan, mintha kis kört csíptek volna le,a másikat mintha elfelezték volna.

A csoki maga... hm... fehér, kis tej mellékízzel – és van olyan kocka, amibe nem is jutott más.

A csoki gyártója a Ryeland, ami úgy tűnik, kifejezetten a Tesco számára gyárt termékeket – van egy egész sorozat az eprestől a borsmentásig.

 

Funny Drops

White Chocolate

ajándék volt, de utánanéztem: 99 Ft a Tescoban

100 g

 

UI: Ha a fehér színű csoki az Osiris helyesírási szótár szerint külön írandó. Namost. Ha a fehér színű csoki a csoki, csak más a színe, akkor ez okés. Ha viszont alapjaiban különbözik a (hűűű, én kis rasszista, majdnem azt írtam, hogy „rendes”) csokitól, mégis ugyanaz a család, akkor egybe kéne írni, (mint a fenyők közül a feketefenyőt), nem?

3 komment
Címkék: fehér lebovitz
villanyi-szekszardi-pannon-borok-online-rendeles

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr661395586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.09.20. 22:51:15

Ezek a fajta Tesco-csokik szerintem nem finomak. A borsmentás ritka gagyi. Azonban a kék színű Tesco ét- és tejcsoki kifejezetten finom és egyáltalán nem drága. Azt kell enni, ezeket pedig elfelejteni.

Puncskocka 2009.09.21. 15:28:37

Alapból nem nyúlok furcsa eredetű, bogyós csokikhoz.... gagyi!

he 2009.09.24. 22:43:43

@Sherrer: Oké, oké, igazatok van - de egyrészt nem szeretnék csak baromi drága és/vagy garantáltan jó csokikról írni, ezért sokminden marhaságra kapható vagyok, másrészt meg: ajándék csokinak ne nézd a bogyóit! :)
süti beállítások módosítása