csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Kutyák és lovak

2009. augusztus 23. 20:28 - he

És persze nyuszik. Nem szabad csokit adni egyiknek sem!

Zorro például nagyon okos, de mindent megeszik, amit én, mert feltehetőleg valami elképesztő vonzó módon tudok enni. No de tényleg: megeszi a dinnyét, a paradicsomot, a fügét (azért különösen rajong), a narancsot, a sajtot, a kenyeret, a jégkrémet, a kekszet (ó, igen, igen!) és bármit főzhetek neki, nem panaszkodik és nem pontoz le. Egyedül a banánnal nem tud mit kezdeni – elkunyermálja, aztán általában elássa, de nem eszi meg. A csokit imádja, vagyis imádná, ha hagynám, hogy egyen: a csokiban van egy teobromin nevű anyag, amibe egy kutya akár bele is halhat.

A teobromint ugyanis, ami egyébként a teában és a kakaóban is megtalálható, nem tudja lebontani az ebek szervezete. Elviekben a kisebb testű kutyák jóval nagyobb veszélyben vannak, de bevallom, nincs kedvem kísérletezni azzal, vajon hány tábla csoki után kezd el hányni Zorrito.

Bölcs döntés minden négylábú elöl eldugni a csokit, s egyszer és mindenkorra tudomásul venni: a csokoládé embereledel.

 

Ui: És hadd küldjek virtuálisan is nagy ölelést azoknak, akik ezt a kutyusok számára életmentő tényt kommunikálni is szokták: Kingának és annak az ismeretlennek, aki blogján a hatásmechanizmust is leírja. Jó tudni.

Köszi! :-*

1 komment
Címkék: off

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr521333369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Domesticdragon · http://domesticdragon.blogspot.com/ 2009.09.14. 06:36:10

Nekem egy benga nagy kaukázusim van! a jómúltkor a kezemmel együtt kapta be a benne lévő csokit,és még táncikált is hozzá.A barátnője-a másik kutyám-egy keverék szépség pedig királynői lefitymálással még a fejét is elfordítja!
Ezentúl eldugom a csokit előlük!
Nagyon tetszik ez a blog!
süti beállítások módosítása