Csokoládé... és újság

Címkék

acai (1) áfonya (5) alkohol (1) alma (7) ananász (2) arany (1) azték (1) banán (5) baobab (1) barack (3) bazsalikom (1) beantobar (8) belga (3) berkenye (1) bio (1) bodza (3) bonbon (9) bor (5) bors (1) buborék (2) chili (9) chlorella (1) Címkék (2) citrom (9) cseresznye (3) csokikészítés (2) datolya (1) design (1) diabetikus (2) dinnye (2) dió (6) dunakavics (1) édesítő (1) eper (13) ét (75) evans (1) fagylalt (1) fahéj (6) fairtrade (6) fehér (22) feketeribizli (2) fesztivál (2) figura (11) fogkrém (1) földimogyoró (5) forrócsoki (6) fotó (1) füge (1) gesztenye (1) glutenmentes (1) grappa (1) guarana (2) gyár (1) gyömbér (6) hal (1) handmade (1) hellohúsvét (1) hellokarácsony (1) hellókarácsony (5) homoktövis (2) játék (2) jázmin (1) jégkrém (1) joghurt (2) kakaó (1) kakaóbab (5) kandírozott (2) karamell (12) karamella (4) kardamom (2) kávé (7) keksz (7) kiállítás (1) koffein (3) kókusz (13) konyak (1) könyv (3) körte (2) lebovitz (1) levendula (2) libamáj (1) likőr (1) lime (3) mag (3) mák (6) málna (9) mandarin (1) mandula (14) mangalicatöpörtyű (1) mangó (1) marcipán (8) mars (1) masala (1) mazsola (3) medvecukor (1) meggy (4) meglepetés (1) menta (6) méz (4) mikulás (4) mogyoró (15) mousse (1) nápolyi (1) narancs (12) nugát (4) nyalóka (1) off (15) ostya (7) pálinka (1) paprika (1) paradicsom (2) paradió (1) pecsétviaszgomba (1) pekándió (1) pillecukor (1) pisztácia (2) popcorn (1) pr (2) rágó (1) reklám (3) retro (6) ribizli (1) rizs (6) robbanócukorka (6) rózsabors (1) rózsavölgyi (2) rum (10) sáfrány (1) sajt (2) sárgabarack (1) (6) Stühmer (1) szabályozás (1) szaloncukor (6) szamóca (2) szántó (1) szarvasgomba (1) szavatosság (1) szegfűszeg (2) szezámmag (2) szilva (7) szivar (1) szőlő (1) tea (4) tej (83) tejberizs (1) tejkrém (2) tejszín (3) tequila (1) toblerone (1) tojáslikőr (3) tonkabab (2) történelem (4) trüffel (2) tudomány (1) túró (4) vajkaramella (3) vanília (2) vargánya (1) vérborbolya (1) vérnarancs (1) vodka (1) vörösbab (1) wasabi (1) whiskey (1) zab (1) zeller (2) zene (1) zöldcitrom (1) zotter (12) zselé (4) Címkefelhő

Utolsó kommentek

csokoládé

2009.07.21. 12:03 he

Kávé, Sam!

Címkék: kávé ét

És akkor a herceg odaosont a szendergő Csipkerózsika ágya mellé, egy pillanatig gyönyörködött abban, ahogyan a lány alszik, majd hogy felébressze évtizedes álmából, a fülébe üvöltött: ÉBRESZTŐ! Kb. ilyen hatása van tíz csokoládéval beburkolt kávészemnek, ha hajnalban rágcsáljuk.

Sok fajtája létezik ennek az „édességnek”, s nem kell hozzá különösebb logika, ha belátjuk: a bevonat, a csokoládé minősége és mennyisége az egyik kulcskérdés. Merthogy van olyan kávészem, amit nagyon vastagon ölel körbe a csoki és van olyan, amit épp hogy csak bevonnak valamivel. És van, hogy 20-30 szemet lehet egy zacskóban megvásárolni, van, hogy egy-két szemet külön is megvehetünk, vagy dekára mérik, sőt, van, hogy ingyen juthatunk hozzá.

A McCaféban például a nagyobb kiszerelésű, helyben fogyasztott kávé mellé adtak ajándékba egy ilyet, külön becsomagolva. Kérlek, fogadj el egy törzsvásárlói kártyát is – mondta a kiszolgálóm kedvesen, ami miatt egymásra is mosolyogtunk, merthogy nem túl sűrűn járok én McDonaldsba, most is csak egy kajacsata számomra csúfos végeredményét mentem oda megtudni. A kávé valóban jó volt és sok, és viccesek a hatalmas csészék belső mintái – a csokis kávészemet meg a pénztárcámba tettem. Mert ez az egyik legjobb dolog benne, hogy -nem úgy, mint a pocket coffeet, ami nem bírja a meleget és a könnyelmű szállítást – bárhova el lehet raktározni, s felhasználni, ha ránk tör a csokoládé- és koffeinéhség.

Nos, rám tört. A csomagolásban egyetlen kávészem van (ahogy sejtettem). A csokibevontatot ha képzeletben összegyúrom, kb. ugyanakkora lenne, mint maga a kávészem, így nem nyomja el a kesernyés ízt a csoki, inkább csak kiegészíti. A vastagabb bevonatúakat jó olvadni hagyni, a „kicsi, de erős” változatoknál viszont – amilyen ez is – szerintem egyből, csokistól szét kell harapni, mert így tud a két íz egyszerre érvényesülni. A McCafés csokibevonat nem rossz, szerintem jól eltalálták a kávé-csoki arányt, s bár a kávészem elrágcsálása persze nem ér fel egy csésze klassz kávéval, de útközben megteszi.

Ami érdekességet még az összetevőkben találtam, az a sellak, ami, mint kiderült fényessé teszi a csokoládébevonatot, s nem más, mint egy Laccifer lacca nevű tetű váladéka – ettől még finom volt!

De most lássuk a csokival bevont kávészem kapcsán logikusan felvethető másik kulcskérdést: ki tudja, milyen kávészem ez? A McCaféban biztosan ki volt írva, csak nem figyeltem.

És most képzeljük el. Miután szépen megköszöntünk az ébresztést, majd eltávolíttattuk a palotából a hatékony, de üvöltöző herceget, nyújtózunk egy nagyot, s hagyjuk, ahogy az ágyunk alól előkászálódó jóképű inasunk feltegye a szokásos kérdést: Milyen kávét parancsol a kisasszony, melyik vidékről származó kávéból főzve, milyen pörköléssel és milyen díszítéssel? Kávébabszemet óhajt hozzá? Milyen csokiból és milyen vastagon?

Oké, lebuktam.

Nemrég ébredtem.

Éljen a nyári szabadság!

 

 

Frissen pörköltkávészem csokoládéval bevonva

 

McCafé

grátisz

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr591258591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.