csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Olyan erős leszel tőle, mint egy oroszlán

2009. július 09. 12:49 - he

Makes you strong as a lion” - és hogy fokozzam a képzavart, mindezt az Autós szelet kapcsán írom, ugyanis az autóknak éppannyi köze van a kókuszhoz, mint az oroszlánnak. Hogy a kavarást tovább fokozzam, íme, egy kis zene, a Coconut woman, mégpedig flamenco stílusban.

Emlékeztek még a Forma 1-es autós szeletre, ami ugyanolyan volt (elvileg), mint a most kapható? Mondjuk, én persze kókuszosabbra emlékszem, és mintha a csoki is étcsoki lett volna – de erre már nem mernék megesküdni. Találtam egy lenyűgöző weboldalt, ahol retro csokikat vonultat fel egy szuperblogger, de erre nézve az ő posztja sem szolgált infóval – az viszont kiderült, hogy akkoriban azért volt a csomagoláson megjelenő Forma 1-es autón a 35-ös szám, mert annyi gramm volt a csokoládészelet.

Hát... Most nem annyi. Pontosan 25 grammos, az autónak pedig már nyoma sincs. Vékony tejcsokimázzal van bevonva, a töltelékkrém pedig nem tűnik homogénnek, látszanak benne az apró kis kókuszmorzsák. De álljunk is meg egy szóra! Kell, hogy a kókusznak és a cukornak legyen egy optimális keverési aránya! Egy olyan, amitől éppen eléggé édes (és nem túlédes) és éppen eléggé kókuszos a keverék. Ha az arányokat egy másik közkedvelt csokival, pl. a Bounty-val hasonlítjuk össze, kiderül, hogy az Autósban a kókusz 11%, a Bountyban pedig 21%. A csoki pedig az Autósban 20%, a Bountyban pedig 36 – de mindkettőnél csak a bevonat az, amit ez érint.

Szóval az Autós csoki az édesebb és kevésbé kókuszosabb kategóriába sorolható szerintem. Ezért is úgy legjobb, ha hagyjuk elolvadni a csokit, meg az édes növényi zsírt, és a nyelvünkön visszamarad az összes kókuszreszelék. Elég furcsa, hogy van egy autós szeletünk, a csomagolásán nincs autó, benne nincs is olyan sok kókusz, és a furcsaságai ellenére nem akarok rosszat írni róla. Talán, mert volt szerencsém (részben ilyen) csokin felnőni. Igazi retro csoki. Ilyen formában mégsem jósolok nagy jövőt neki – a protézis alá becsusszanó kókuszreszeléket ugyanis nem képzelem túl pozitív élménynek, a fiatalabbak pedig nem emlékezhetnek arra, mitől autós az autós szelet. Kivéve... ha múzeumot nyitnánk a retro édességeknek, természetesen kóstolással egybekötve.

 

 

Autós szelet

 

25 g

55 Forint a Sparban

 

Szólj hozzá!
Címkék: retro tej kókusz

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr651236200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása