csox

Csokoládé - eszem és mesélek!

Friss, mint egy terrorista

2009. április 02. 01:38 - he

Emlékszem, milyen volt az első olyan Milka, amibe robbanócukorkát kevertek – azt is csak korlátozott számban lehetett kapni, de imádtunk átmászkálni a büfébe, ahonnan beszereztünk egy csomó táblával, aztán, mikor felhívtuk egymást telefonon, csak kinyitottuk a szánkat, és hallani lehetett, hogy éppen robbanócukorkás Milkát eszünk.

Aztán Jött a Milka Water, és azt hittem, az egzotikus robbanócukorka-görögdinnyeíz lesz a legmaradandóbb.

Erre a szerkibe egyszer csak besétált Zsófi, és behozta a legújabb változatot: a Milka Freshness-t.

Csingiling és Tinkerbell tündérlányok is megirigyelhetnék azt a frissességet, amit ez a csoki áraszt. Olyan édeskésen fanyar, az ember teljesen feldobódik tőle, ugyanakkor igazán könnyed(nek tűnik). És olyan légiesen és csapongva, mint ahogyan a Disney-s tündérek illannak el az éterbe, pillanatok alatt szétomlik a szánkban.

A lime pedig nem kamu. Tényleg nem citrom van benne, hanem zöldcitrom, és arra buzdítok mindenkit, fedezze fel és figyeljen oda a két savanyú gyümölcs közti különbségre, már csak azért is, mert ebben a csokiban tényleg érezhető a lime citromnál keserűbb és karakterisztikusabb íze.

Ám az „egyszerű” lime-os joghurtos krémen túl ebbe a csokiba is sok-sok-sok robbanócukrot kevertek. Olyannyira, hogy azon kaptuk magunkat, hogy mindhárman (Zsófi, én és a fifikás fotós, aki a kattintás után egyszerűen elpattogott) hátradőltünk a széken és hátrahajtott fejjel, nyitott szájjal vártuk a hatást.

Jött.

Bombasztikus.

Merthogy olyan kitartóan pattog a cukor, hogy miután lenyeltem a csokit, a szám hátsó részében még mindig érezni és feltarthatatlanul dübörög végig az ember nyelőcsövének kezdetéig, mint egy csapatnyi feltartóztathatatlan terrorista.

És ha közelebbről szemügyre vesszük a krémet, apró világossárga darabokban láthatók is a kis robbanócukorka-darabok. A mi véleményünk szerint sok nyállal jobban pattog, bár erről megoszlanak a vélemények.

Szépen és lágyan indulni tehát még nem jelent garanciát arra, hogy a későbbiekben ne robbanna egy bomba (vagy több kicsi) a szánkban.

 

 

 

Milka

 

Alpine Freshness

Yoghurt Cream & Lime with Popping Candies

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csox.blog.hu/api/trackback/id/tr921041043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2009.05.22. 09:52:46

na, ezt kipróbálnám.
nem akarok szőrözni (de fogok :)) csingiling=tinkerbell=gilingalang
amúgy jó a blog, én csak most találtam meg. nem vagyok nagy csokis, de néha, és akkor viszont valami extra jöhet :)
süti beállítások módosítása